London Calling 3/4

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Dagens London Calling-sida i Sportbladet.

Aprilskämtet som lurade en halv nation

Det har som bekant varit första april. Skämten har varit av skiftande kvalitet.

Carlo Ancelotti försökte tuta i sina Chelseastjärnor att alla träningspass under resten av säsongen skulle bli dubbelt så långa. Han avslöjades omedelbart av Michael Ballack, som sa: tror du vi går på det där? Vi antar att det var Ancelottis vänstra Roger Moore-ögonbryn som ryckte lite för häftigt den här gången.

Tidningen The Sun berättade att West Ham (dom har det inte lätt just nu) skrivit sponsorkontrakt med sexiga underklädesmärket Ann Summers och därför ska spela i rosa tröjor nästa säsong. Inget fel på rosa, tycker vi – men det var inte många som gick på den dragningen.

Bästa skämtet kom från den australiska radiostationen ABC. De gick ut med nyheten att David Beckham skulle coacha Australien i VM i sommar och gjorde en fejk-intervju med en Beckham-imitatör.

Folk svalde det med hull och hår. Sportministern ringde till Australiens fotbollsförbund och gratulerade. Resebyråerna fick massor med beställningar på resor till Sydafrika. Tidningarna skrev spaltmeter och en av dem, Sydney Morning Herald, avslöjade exklusivt att Beckham tackat ja till jobbet efter att ha fått en fruktkorg och ”må väl-kort” från förbundsordföranden förra månaden.

Halva Australien stod med blossande kinder när ABC till slut tvingades förklara att det faktiskt var lureri.

Du är härmed varnad, Bolt

Schvisssch, sa det.

Theo Walcott bara blåste förbi Barcelonas vänsterback Maxwell innan han reducerade till 1–2 för Arsenal i onsdags. Att det gick fort såg vi allihop – men hur snabbt sprang Theo egentligen?

Enligt Daily Telegraphs datauträkningar avverkade han 28,9 meter på 2,84 sekunder, vilket är fantastiskt.

Om Theo kunde hålla den farten i 100 meter skulle han springa på 9,9. Han skulle, faktiskt, ha kommit fyra efter Usain Bolt, Tyson Gay och Asafa Powell i OS-finalen.

Det är som ni förstår en sak att springa 29 meter, en helt annan att kuta 100. Redaktören är ändå impad av Walcott och sätter på Bosse ”Blomman” Blomberghs gamla hitlåt ”Borde tjacka spikskor”.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.