London Calling 6/4

1 av 3
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Een äkta hedersknyffel

Burnleys Brian Laws är möjligen inte den skarpaste kniven i lådan bland Premier Leagues managers just nu: bara en seger på 14 matcher. Men mannen är en ­hedersknyffel.

När andra halvleken började mot Manchester City senast låg Burnley under med 5–0. Det kunde varit 8–0. Regnet vräkte ner, planen blev svårt vattensjuk och det fanns risk för att matchen måste avbrytas. Det hade ­varit tidernas bingo för Burnley.

Då gick Brian Laws fram till fjärdedomaren och sa:

– Så mycket du vet, ni understår er inte att bryta den här matchen. Det vore fruktansvärt orättvist mot City.

OZZannolikt Villa-Fan

För några år sen satt redaktören hemma hos Ozzy Osbourne. Det var en bisarr upplevelse på många sätt. Det vi definitivt inte pratade om var

i alla fall fotboll.

Nu ser redaktören till sin förvåning att den gamle Black Sabbath-galningen faktiskt har ett förflutet som fotbollssupporter. I The Sun säger han:

”Jag och mina kompisar brukade hänga runt Villa Park på matchdagarna. Vi fick lite småslantar för att vakta bilarna på parkeringen. Sen började vi ställa oss och sjunga bland de andra Villa-fansen på ena kortsidan, Holte End. Det var alltid förbannat kul. Mina favoritspelare var Peter McParland, Jimmy MacEwan och Alan Deakin. Jag hade deras porträtt på väggen.”

Ozzy var dock inte lika mycket die hard Villa-fan som Sabbath-basisten Geezer Butler.

”När Villa förorade låste han in sig i sitt rum, släckte lysena och fällde ner persiennerna. Han var ­deprimerad i evigheter.”

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM