London Calling 27/4

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Fattig fiskarpojke tjänar 5 miljoner/år

Rätt lustigt nu att läsa de engelska tidningarnas stories om Fär­öarnas målvakt Gunnar Nielsen, 23-åringen som fick hoppa in i Manchester City mot Arsenal senast. Han beskrivs nästan som en varelse från en annan planet, i bästa fall en ”fattig, nordisk fiskarpojke” bland alla multimiljonärer. Må så vara att Gunnar inte har samma fantasilöner som Tevez och Adebayor och grabbarna, men det kan vara värt att på­peka: han tjänar 100 000 kronor i veckan. Och han har spelat ­totalt 17 minuter i Premier League.

Råa revbensskämt i Bolton

Det var sannerligen inte roligt när Boltons landslags­aktuelle mittback Gary Cahill drabbades av blodpropp i bröstet för ett par månader sen. Gary var riktigt illa ute.

Läkarna räddade honom genom att bland annat operera bort ett av hans revben. Nu, när allt är frid och fröjd och Gary lirar igen, är det fritt fram för den råa fotbollshumorn.

– Så fort grabbarna är ute och käkar skickar dom bilder på revbensspjäll till mig från sina mobiler. Jag har fått flera stycken, skrattar Boltonstjärnan.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM