London Calling 24/8

1 av 3
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Dagens Dumle

Gamle liverpoolhjälten Alan Hansen (till höger på bilden) är expert i BBC:s Match of the Day. Han hävdar envist att Arsenals Theo Walcott inte har någon ”fotbollshjärna”. Så även i lördags, efter att Arsenal vunnit med 6—0, Walcott gjort tre mål och varit fullkomligt överlägsen på ­planen. Modigt av Hansen. Men klokt? Nej.

Premier League på 14 timmar

Dom här grabbarna körde hårt, får man säga.

Den engelske läraren Paul Cox och hans spanske kompis Luis Felipe har slagit nytt rekord i den ädla konsten att köra bil mellan ­alla Premier League-arenor på kortast möjliga tid.

De två fotbollsfansen startade vid Tottenhams White Hart Lane klockan 21.35 på kvällen och gick i mål på St James’ Park i?Newcastle klockan 11.38 nästa förmiddag. De hade då stannat vid ligans samtliga 20 arenor och tagit en bild på sig själva på varje ställe. Under hela resan stannade de bara för att tanka och köpa kaffe.

Trippen tog totalt 14 timmar, 3 minuter och 18 sekunder, vilket var en putsning av det gamla rekordet med 46 minuter. Pojkarna, som körde en Vauxhall

Corsa, ­firade med ett par pints på Alan Shearers bar i Newcastle.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.