London Calling 28/8

1 av 2
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Dagens Dumle

Oftast kryllar det av Dumle-kandidater, men den här veckan får vi gräva djupt. Vi fastnar för West Ham-coachen Avram Grant (till höger), vars fullständiga brist på positiv utstrålning kan göra vem som helst deprimerad. Han lät dessutom Carlton Cole slå en usel straff mot Bolton, eftersom ”spelarna kan bestämma straffläggare själva”. Och vi som trodde det ingick i tränarens jobb.

Fansen kallar – Edgar kommer

Så, vem är den mest meriterade spelaren i The Championship, serien under Premier League, den här säsongen? Är det Cardiffs Craig Bellamy, med alla sina engelska klubbar och landskamper för Wales? Löjligt, försök slå det här:

Edgar Davids, 37, har spelat för fem klubbar som är med i årets Champions League: Barcelona, Milan, Inter, Ajax och Tottenham. Plus Juventus. Plus att han gjort 74 landskamper för Holland och spelat i tre EM-slutspel och ett VM.

I dag lirar Edgar för Crystal Palace på Glanford Park i Scunthorpe.

Han la egentligen av för två år sen, men så klev den nya kommunikationstekniken in i bilden. Som hängiven ”twittrare” fick Edgar en dag ett nödrop från en Crystal Palace-fan:

”Help us, Edgar. The club is in trouble”.

Så nu är han på plats och lägger till Palace på meritlistan.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM