London Calling 31/8

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Dagens London Calling-sida i Sportbladet.

Gullit hänge Capello från klädkrok

Chelseas manager Carlo Ancelotti avslöjar intressanta detaljer om Englands förbundskapten Fabio Capello i en autobiografi som släpps i september. Han påstår bland annat att Capello aldrig ”förnedrade sig” till att kommunicera med spelarna under tiden i Milan. Han ville heller aldrig diskutera taktiska och tekniska detaljer med dem eller lyssna på råd.

Låter bekant. Det är samma typ av kritik han fått från engelskt håll på senare tid. Möjligen är han dock på väg att ändra sig en smula. I en märkvärdig kovändning meddelar Capello nu att David Beckham inte alls är borta ur landslagsdiskussionen. Italienaren berättade häromdan att han gjort ett sensationellt undantag och faktiskt RINGT UPP Beckham personligen.

– Jag har aldrig gjort det tidigare. Jag ringer inte till spelare, sa han.

Mer ur biografin:

Ancelotti skriver att Capello en dag retade sig på Ruud Gullit i Milans omklädningsrum. Då reste sig Gullit, lyfte upp Capello och hängde honom på en klädkrok. Capellos fötter sprattlade två decimeter ovanför golvet.

Vad som hände sen?

Ingenting. Capello suddade ut händelsen ur sitt minne och straffade aldrig Gullit.

Liverpools Carragher ger pengar till Everton

Det blir en stor dag för en stor kämpe. Liverpools Jamie Carragher ska spela testimonial nästa lördag. Mot grannen och ärkerivalen Everton, som sätter ihop ett lag med kända gamla stjärnor.

Alla intäkter från matchen går till välgörenhet, och Jamie tänker skänka 300 000 kronor till Everton, att användas för välgörande ändamål. Carragher var Everton-fan när han var ung grabb och vill nu ge tillbaka nånting till klubben.

– Förhoppningsvis blir det en match där alla, röda som blå, kan sitta tillsammans på läktaren och ha det kul, säger han.

Tanken är i alla fall god.

Nåt säger oss att vi aldrig får höra Sir Alex Ferguson upprepa dom orden.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM