London Calling 2/11

1 av 3
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Mancini sågar britternas dryckeskultur

Varför måste man bli så full? Jag förstår inte. Det måste ligga i den brittiska kulturen.”

(Italienaren Roberto Mancini sedan fyra av hans Manchester City-spelare filmats, hejdlöst supande, i en studentlya i Skottland.)

Sir Alex har lärt sig av läromästaren

En av de stora legendarerna i Manchester, Denis Law, ger vissa perspektiv på affären Wayne Rooney när han i Daily Telegraph avslöjar:

”År 1966 klev jag in på Sir Matt Busbys kontor och begärde löneförhöjning med 10 pund (drygt 100 kronor) i veckan. Hans reaktion var att släpa ut mig på gården till offentlig avrättning. Han förklarade att han inte tänkte finna sig i sån utpressning och satte upp mig på transferlistan.

Jag hade emellertid ingen önskan att lämna United, och Busby löste situationen på ett smart sätt: han hade en färdigskriven ursäkt från mig nerskriven på ett papper, sen var det bara för mig att skriva på. Därefter läste han upp ”min” ursäkt för pressen.

Det visade alla vem som bestämde, och jag var tillbaka i gänget igen. Vad däremot ingen visste var att Busby i hemlighet hade gett mig de där tio punden jag begärde.”

Låter det bekant? Ringer det i klockor? Vem tror ni Sir Alex lärt sig sina tricks av?

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM