London Calling 10/11

1 av 3
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Grant: Domslutet var en brakskit

West Hams manager Avram Grant talar inte den sämsta engelskan bland ligans managers, men ibland blir det fel ändå. När han skulle kommentera ett domslut i tv förra helgen sa han:

– The descision was a fart. Sorry...what do they say...a farce.

I översättning:

– Domslutet var en brakskit. Ursäkta...vad säger dom...en fars.

Eller det kanske var en avsiktlig felsägning?

Seb Larsson – den danske yttern

Mycket snack om Sebastian Larsson nu. Birmingham-svensken som spelade mot Stoke i går kväll sägs bli uppvaktad av fyra engelska klubbar samt spanska Valencia under transferfönstret i januari.

Seb är dock inte så där klockrent igenkänd överallt.

The Mirror skriver:

”Birmingham boss Alex McLeish does not want the Danish winger to leave St Andrews”.

Den danske yttern?

Ska vi behöva tåla detta?

Värstingen har blivit – snäll

Inför manchesterderbyt visade brittiska ITV en dokumentär med titeln ”Eric Cantona: Looking for Manchester” i förrgår. Där gör United-legendaren ett återbesök i staden och går omkring och pratar med fotbollsfans på pubar och gator, som en alldeles vanlig man. Det är underbart underhållande. Bästa scenerna:

1) När Cantona går fram till två helt ovetande United-fans på gatan och börjar snacka. De pinkar nästan på sig. Den ene sliter av sig skjortan och visar sin tatuering: ”King Cantona”, står det över hjärtat.

2) När tv-teamet sitter i vardagsrummet hos en äldre United-supporter och denne berättar om sin mångåriga kärlek för de röda. Väggarna är klädda med bilder på idoler som George Best och Eric Cantona. Och så öppnas dörren och in i rummet kliver – Eric Cantona. Minen på den gamle mannen är obetalbar. Det är stor tv. Man får tårar i ögonen.

Redaktören har alltid tyckt att Cantona varit en gigant. Han växte ännu mer efter det där programmet.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM