London Calling 13/11

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Foto: GETTY IMAGES

Man kan ju inte göra annat än skratta. Carlos Tevez leker veterinär mitt under matchen och behandlar tjuren Ferdinand som en kviga. Ni kan ju tänka er alla kommentarer United-Rio fått av lagkompisar och andra efter den bisarra bilden från derbyt i Manchester. Men den som garvar mest åt det hela är offret självt, Rio.

Twittrar:

”En riktig fuling, eller hur? Kul för honom, inte så mycket för mig. Han är nog stolt. Han har ett upp på mig nu.”

Och:

”Haha, vad är det egentligen Tevez letar efter? Kan inte fatta att han inte använde gummihandskar. Jag måste erkänna att bilden är en klassiker hur hemsk den än är för mig. Den kan bli Årets Bild.”

Ferguson tänker fortsätta bojkotta BBC karriären ut

Och så följetongen Sir Alex versus BBC:

Som vi berättat tidigare säger nya FA-regler att alla managers måste tala med tv-bolaget BBC (som sänder Match of the Day) efter matcherna. Men United-Ferguson har bojkottat den statliga televisionen i många år och tänker fortsätta med det karriären ut. Hot om höga, ackumulerade böter rör honom inte i ryggen.

För 24 dagar sen sammanträdde FA för att besluta om ett stenhårt straff för Ferguson och United. Efter onsdagens Manchester-derby, och fortsatt BBC-bojkott, kan vi konstatera att det fortfarande inte krävts in ett öre i böter.

Vår misstanke kvarstår: det gäller en regel för Sir Alex och en regel för ligans 19 andra managers.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM