London Calling 20/11

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Foto: AFP
Sir Alex Ferguson har en del att fundera på.

Hårtorken har inte tystnat

Sir Alex Ferguson har låtit sig intervjuas under en stor sportkonferens i Quatar, och vad kom upp på tapeten om inte den berömda hårtorken.

Gamle Fergie, 69 på nyårsafton, säger att den fortfarande är hans bästa vapen:

– Det är inte fel att tappa humöret om det är av rätt orsak. Jag är den viktigaste personen i Manchester United, så som det måste vara. Om en spelare hotar min kontroll är det ytterst allvarligt och jag tar itu med problemet direkt. Jag väntar inte till på måndag som vissa andra managers gör.

Samtidigt påstår han att han blivit snällare med åren.

– Jag har mjuknat en del. Världen har ändrats, och det har också spelarnas attityder. Numera har jag känsligare personer i omklädningsrummet. De är skyddade av föräldrar, agenter och till och med av sin egen image. De stoltserar med sina tatueringar och sina örhängen...det är annorlunda nu och jag måste anpassa mig.

– Det händer till och med att spelare sitter och gråter i omklädningsrummet nu. Såna som Bryan Robson grät aldrig...

Snabba grabbar på Emirates

Intressant match-i-matchen mellan två snabba grabbar på Emirates idag:

Theo Walcott till höger i Arsenal, Gareth Bale till vänster i Tottenham. Man får hoppas att de inte krockar, det kan bli en jädra smäll.

De två 21-åringarna växte upp tillsammans och spelade i Southamptons pojkar 11 år. De delade senare rum som unga juniorer i samma klubb.

– Vi hade en vägg som vi brukade klottra på...både Gareth och jag skrev våra autografer på väggen i fall vi skulle bli kända en dag, berättar Theo i Daily Mirror.

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM