London Calling 10/5

Foto: ap
Robbie Savage har lagt skorna på hyllan och fattat pennan...
FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning i dag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Den senaste London Calling finns att läsa i dagens Sportbladet.

Därför älskar Stoke Delilah

■ ■ Tiden börjar rinna ut nu, det är FA-cupfinal mellan Stoke och Manchester City på lördag, men Stoke hoppas fortfarande att Tom Jones ska hinna spela in en ny version av klubbsången ”Delilah”.

Många har frågat redaktören varför Stoke-fansen sjunger just den låten under matcherna, finns det en logisk förklaring?

Inte så logisk, kanske. Men enligt BBC så började det hela före en bortamatch i Derby på 1980-talet. Stokes anhängare värmde upp på en pub när den lokala polisen stormade in och bad dem sluta sjunga sånger med ”fula ord” i. Under tystnaden som uppstod hördes låten som spelades på juke boxen längst bort i hörnet: ”Delilah” med Tom Jones. Så de rödvitrandiga fansen började sjunga med i refrängen – och på den vägen är det.

Nu, många år senare, försöker Stokes supportrar samla så många nedladdningar på nätet att ”Delilah” återigen går in på den brittiska topplistan.

Och om nån undrar hur Manchester Citys fans gjorde låten ”Blue Moon” till sin: man snodde den helt enkelt från Crewe Alexandra under samma 80-tal.

När Savage blev dissad av Fergie

■ ■ För er som följer den här sidan är det ju ingen nyhet att Derbys spelevink och flyttfågel Robbie Savage gjorde sin sista match i helgen. Han gick inte tyst och diskret ut genom bakdörren. Han gjorde förstås det mesta möjliga av situationen. Inledde med att släpa ut sin gamle far på planen och avslutade i bara kalsongerna efter att ha kastat ut tröja och shorts på läktaren.

Nu satsar Robbie för fullt på en framtid i media och lovar att ta en gruvlig hämnd på alla domare som ”förföljt” honom genom åren. Nu när han inte kan bestraffas av FA, så att säga.

I sin senaste Mirror-krönika ser han tillbaka på karriären:

Största talanger han spelat med: Ryan Giggs och Blackburns Tuguay (!).

Bäst klädde lagkompis: David Beckham, redan i Man Uniteds ungdomslag.

Sämst klädde lagkompis: Neil Lennon (Celtics manager). ”Armani, Boss, Dolce&Gabbana...ingenting satt bra på honom”.

Värsta förnedring: när han knackade på Sir Alex Fergusons dörr efter en match och frågade om han kunde få Beckhams tröja. Fergie svarade ”no” och slog igen dörren i ansiktet på honom.

Sämste domare: The Thing from Tring. Graham Poll.

Bäste domare: Paul Durkin.

Bästa tackling: På Ze Roberto i landskampen Wales-Brasilien. ”Den var inte särskilt vänlig”.

Däremot nämner han ingenting om bästa försök att peta ut ett öga på en motståndare. Olof Mellberg får väl ta upp det i sina memoarer, så småningom.
 

Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM