– Dulee är inte här på språkresa

Gnaget vägrar låna ut stjärnan: ”Är mycket besviken på AIK”

Foto: bildbyrån
stökig Dulee Johnson bråkar med AIK – igen.
FOTBOLL

Nu bråkar Dulee Johnson och AIK – igen.

– Jag är väldigt besviken på AIK, säger Dulee.

– Han är inte här på någon EF språkresa, säger VD:n Charlie Granfelt.

I fjol handlade de upprörda känslorna om mittfältarens kontrakt, den här gången om att AIK återigen nobbat ett bud från Premier League-klubben Birmingham.

– Jag har pratat med AIK i dag och de säger nej till Birminghams erbjudande att låna mig till sommaren med option på ett köp, säger Dulee.

Vill låna först

Birmingham vill alltså låna Johnson säsongen ut för att sedan – om han presterar på den nivå klubben tänkt sig – köpa honom för en fastställd summa på motsvarande 18 miljoner kronor.

Men AIK nobbar upplägget.

– Jag är väldigt besviken på AIK. Det är alla spelares dröm att få komma till Premier League. Det är sorgligt att AIK inte låter mig få chansen i världens bästa liga, säger en upprörd Dulee.

– Massor av spelare blir utlånade från sina klubbar, menar Dulee och nämner som exempel Henrik Larsson och Carlos Tevez, båda till Manchester United.

”Allvarligt samtal”

Transferfönstret stänger på torsdag och fram till dess hoppas Dulee på en lösning.

– Om AIK stoppar mig måste vi sätta oss ner och ha ett allvarligt samtal om min framtid, säger Dulee som har kontrakt till 2009.

VD:n Charlie Granfelt menar dock att AIK kommer att hålla fast vid sin linje att inte gå med på en utlåning.

– Han får väl spela bättre då för att på så sätt trissa upp sitt marknadsvärde. Just nu är det bara Birmingham som knackar på dörren och de har inte visat ett tillräckligt stort intresse för att AIK ska vara intresserat av en affär.

Så om han vill diskutera sin situation innan transferfönstret stänger går ni med på det?

– Vi är alltid öppna för diskussioner med alla våra spelare. Det är inget annorlunda med Dulee. Det är flera dagar kvar innan fönstret stänger, säger Granfelt.

Och tillägger:

– Dulee är inte här på någon EF språkresa*. AIK är en professionell klubb och han vet att han har en bra lön här.

* EF – Education First, amerikanskt företag som bedriver språkresor i stora delar av världen.

FAKTA

Skandalerna

23 november 2007: Dulee skulle göra teoriprovet på Vägverket i Stockholm, men hade inte med sig giltig legitimation och fick inte göra det. Då ofredade han verbalt handläggaren och fick avvisas från platsen.

4 oktober 2007: Hapoel Tel Aviv slår ut AIK ur Uefa-Cupen efter seger med 1–0 på Råsunda. Efter matchen sågade Dulee Johnson lagkamraterna Nils-Eric Johansson och Jimmy Tamandi för ett misstag i samband med målet.

– Vi borde inte acceptera ett sådant misstag i en sådan här viktig match, sade han.

13 december 2006: Dulee Johnson hade under en längre tid varit i en kontraktstvist med AIK. Till slut tröttnade en del av AIK:s våldsbenägna supportrar och riktade hot mot Johnson – som tog sin familj och flydde Stockholm. Fotbollförbundets skiljenämnd löste sedan konflikten.

23 januari 2006: Dulee döms till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat sin flickvän och för grov rattfylla.

2004: Dulee Johnson döms för olovlig körning.

Sammanställning: Jonatan Fast