Erbjöds hjälp i Häcken – vägrade: ”Vi la ned mycket kraft”

FOTBOLL

AIK:s tränare Rikard Norling tror att Dulee Johnson kommer tillrätta med sina problem om han får stöd och hjälp.

Under sin tid i Häcken ska Johnson ha vägrat att ta emot den hjälp som erbjöds.

Norling.

Dulee Johnson representerade Häcken då han 2006 dömdes till skyddstillsyn samt samhällstjänst i 60 dagar för misshandel, grovt rattfylleri samt olovlig körning.

– Vi la ner mycket tid och kraft på att hjälpa Dulee och hans familj, bland annat erbjöd vi professionell hjälp, men fick inte det gensvar vi önskade. Dulee ville inte ta emot hjälpen, då enades vi om att han skulle lämna oss, säger dåvarande tränaren Stefan Lundin som dock poängterar att han inte vill ge AIK några råd eller tips.

”Ge mig högre lön”

Enligt en källa inom Häcken ska Johnson i samband med förhandlingarna i tingsrätten sagt att ”de kan väl inte döma mig till fängelse, jag är ju fotbollsspelare”.

Efter den fällande domen, i ett samtal med Häckens klubbledning, fick Johnson frågan hur han själv tyckte man skulle gå vidare.

– Ge mig högre lön, ska Dulee ha svarat.

Dulees ovilja att inse sina problem och ta emot hjälp, i kombination med att lagkamraterna började reagerade på att han inte tog emot hjälpen, gjorde att situationen blev ohållbar och Dulee såldes till AIK.

”Behov av stöd”

Tränaren Rikard Norling menar att han kände till Dulees problem och att AIK försökt hjälpa och stötta honom. Norling menar också att just stöd och hjälp är den bästa lösningen i situationen som nu har uppstått.

– Dulee är en person som inte är i händerna på sig själv. Han är i behov av stöd och hjälp mer än någonsin just nu. I grunden har han en vilja att uppträda som vi vill att en AIK:are ska uppträda och så länge den ambitionen finns är mitt tålamod snudd på oändligt, säger Rikard Norling.