”Killen har stålpsyke”

Dulee hyllas av Norling i comebacken

FOTBOLL

Dulee Johnson har gjort sitt första framträdande på fotbollsplanen sedan skandalnatten hos polisen. I går spelade han en halvtimme mot TPS Åbo – och hyllades av Rikard Norling.

– Den där killen har ett stålpsyke, säger AIK-tränaren efter 0–0-matchen.

Foto: Foto: MARCO GUSTAFSSON
Tillbaka Dulee Johnson var avslappnad i sin första match i AIK-tröjan efter skandalnatten hos polisen.

Efter 59 minuter på Skytteholm bytte Rikard Norling in Dulee Johnson. Trots misstankar om grovt rattfylleri och olovlig körning mottogs liberianen med stående ovationer.

– Den där killen har ett stålpsyke och var totalt avslappnad. Det är därför han gång på gång presterar som han gör. En kille som inte har det blir lätt påverkad, säger Norling.

Det kändes som att bolltempot höjdes avsevärt när han kom in?

– Han har en tendens att höja bolltempot och det syns att han älskar att spela fotboll. Det var viktigt för Dulee att komma tillbaka till jobbet, har du trampat i klaveret är det ganska skönt att få börja jobba igen.

Vägrade svara på frågor

Varför låter ni honom spela just nu?

– Alla som är inblandade i den stöttning och hjälp som Dulee får gav klartecken. Då finns det ingen anledning för mig att stoppa det.

Efter matchen vägrade Dulee Johnson svara på Sportbladets frågor. Han eskorterades av vakter från platsen.

– Just nu mår han bättre utav att inte prata med media. Vi låter honom vara så han får hämta kraft. Vi har tillsammans med Dulee fattat det här beslutet för att vi tror att det är det bästa.