”Vet inte om det var så farligt”

Förbundskaptenen: Var det inte bara fem-tio tonåringar?

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Bagatelliserar Lars Lagerbäcks uttalanden om händelserna kring AIK i måndags var olyckliga, menar Sportbladets Jennifer Wegerup.
FOTBOLL

AIK:s extremsupportrar stormade presskonferensen och krävde Ola Anderssons avgång.

Då reagerade förbundskaptenen Lars Lagerbäck så här:

– Var det inte bara fem-tio tonåringar, jag vet inte om det var så farligt.

Få kan väl ha undgått bilderna i både tidningar och tv från när ett 30-tal AIK-supportrar stormade måndagens presskonferens på Restaurang Råsunda. Förutom ett stort pressuppbåd fanns även bolagets ordförande Per Bystedt och föreningens ordförande Lars Rekke på plats. Supportrarna skanderade ”Avgå Ola, avgå Ola” och krävde ett möte med AIK-ledningen senare på dagen. Under mötet krävdes återigen sportchefen Ola Anderssons avgång.

”Tuffare miljö”

30 minuter senare stod AIK utan sportchef i en av de mest turbulenta dagarna i klubbens historia.

När Sportbladet i går eftermiddag pratade med förbundskaptenen Lars Lagerbäck på Råsunda, under presentationen av landslagtruppen kommenterade han fansens stormning så här:

– Generellt brukar man ju köpa medlemskort och gå på årsmötet för att förmedla sin åsikt. Supportrarna ska ju stötta sitt lag. Var det fem-tio tonårsgrabbar som kom in på mötet? Jag vet inte om det var så farligt.

Vad säger du om att Ola Andersson tvingas bort?

– Det är tuffare miljö i Stockholmsklubbarna. Men i det här fallet har jag inte hängt med i alla turer och kan inte uttala mig om situationen i AIK när jag inte känner till om det varit några hot mot ledare eller inte.