”Det var fruktansvärt, benet hängde i luften”

Assyriskas spelare om skräck- skadan: ”Var inte min avsikt”

Foto: S24.se
FOTBOLL

AIK-målvakten Tomi Maanoja blir borta från fotbollen hela året.

I en våldsam krock med Assysiskas Aziz Corr ­Nyang bröt han underbenet på två ställen.

– Det var fruktansvärt. Benet bara hängde i luften, säger Corr Nyang efteråt.

Corr Nyang.

Det var efter ungefär en timmes spel i träningsmatchen mellan AIK och Assyriska på Skytteholm som Aziz Corr Nyang försökte springa sig fri på en långboll och hamnade i en 50–50 duell med en utrusande Tomi Maanoja. Kollisionen, mitt på

AIK:s planhalva, blev våldsam och det syntes omedelbart att Maanoja råkat riktigt illa ut.

– Det såg inte bra ut, inte bra alls. Han hade väldigt ont och när han försökte resa sig gick det inte. Det var fruktansvärt. Benet bara hängde i luften, ­säger Aziz Corr Nyang.

”Verkligen ledsen”

Hur upplevde du krocken?

– Vi gick på samma boll bara och slog ihop. Det var inte så att hans fot fastnade eller så. Det var en smäll, vi krockade. Jag hoppas att det är bra med honom, men jag vet inte hur allvarligt det är.

”Inte min avsikt”

Han blir borta hela året...

– Ja... jag är verkligen ledsen. Jag hoppas att alla förstår att det inte var min avsikt.

Tomi Maanoja kördes omedelbart till ortopediska kliniken på Karolinska sjukhuset för undersökning. Dit fick han sällskap av AIK:s assisterande tränare Christer Swärd, som satt på läktaren och blev så med­tagen av den otäcka krocken att han svimmade.

– Ja, Christer blev ordentligt undersökt på Karolinska och han mådde mycket bättre när han fick lämna sjukhuset efter bara några timmar. De hittade ingenting fel på honom alls så slutsatsen är att han blev så tagen av Tomis ­skada att han tappade medvetandet, säger AIK:s läkare Karol Zyto.

”En helt sjuk dag”

AIK-tränaren Mikael Stahre var uppgiven när Sportbladet nådde honom under gårdagskvällen.

– En helt sjuk dag, allt händer på en gång. En slumpboll bakom backlinjen som de går på båda två... det händer ju i varje match men den här gången slutade det jävligt olyckligt, säger han.