Han lämnar AIK

Pierre Bengtsson, 21, byter AIK mot FC Nordsjælland

FOTBOLL

Han var talangen som skulle blomma ut i AIK. Men det blev inte så. Nu lämnar Pierre Bengtsson Solna. Ny klubb blir danska FC Nordsjælland.

– Jag hade Pierre redan som juniorspelare och det är alltid speciellt att skiljas från spelare som man haft under lång tid, säger AIK-tränaren Mikael Stahre.

AIK:s Pierre Bengtsson lämnar Gnaget för spel i FC Nordsjælland. Det skriver AIK på sin hemsida.

Pierre Bengtsson kom till AIK från IFK Kumla som 16-åring. Förhoppningarna om att kunna etablera sig i AIK var stora – men han lyckades aldrig. Och nu lämnar Pierre Bengtsson Sverige och flyttar till Danmark och FC Nordsjælland.

”Pierre har valt att inte förlänga sitt avtal...”

– Pierre har valt att inte förlänga sitt avtal med AIK och vi har därför gemensamt sökt efter ny klubb till honom. Pierre har under hela sin tid i klubben varit en bra AIK-representant, han har spelat sig in i U21 landslaget under sin tid hos oss vilket vi är stolta över. Vi önskar Pierre lycka till i framtiden, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Var med i U21-laget – men fick inte spela

Pierre Bengtsson var med i det svenska U21-landslag som gick till semifinal i sommarens hemma-EM, men han fick inte spela en enda minut i turneringen. Bengtsson spelade 43 allsvenska matcher för AIK.