Guldhotet: Pavey borta – i en månad

FOTBOLL

Avancemanget kan ha kostat.

Både målvakten Daniel Örlund och mittfältaren Kenny Pavey utgick med skador – och den senare blir borta en månad.

– Det är skit att jag missar viktiga matcher, säger engelsmannen.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
MISSAR DERBYT Kenny Pavey, till vänster, tvingas vila på grund av en knäskada.

Efter segern mot Häcken har AIK, som inte vunnit en titel sedan 1998, har Solnalaget nu ta hem både svenska cupen och allsvenskan. Men AIK kommer den närmsta tiden att få klara sig utan rivjärnet Kenny Pavey, som var tvungen att bytas ut i paus med en knäskada.

– En första bedömning är att Kenny har fått en bristning i det inre ledbandet i höger knä och att en sådan skada beräknas ta ungefär tre-fyra veckor att rehabilitera, säger AIK:s läkare Magnus Lind till klubbens hemsida.

”Det är skit”

Det betyder att engelsmannen missar minst fyra allsvenska matcher: bortakamperna mot Häcken, Örgryte och Helsingborg – samt derbyt mot Djurgården den 28 september.

– Det är skit att jag missar viktiga matcher. Men det kunde varit värre, det kan det alltid, säger Pavey till Sportbladet.

Däremot är Daniel Örlund – som fick massage på planen i slutet av den första halvleken och inte kunde spela den andra – tillbaka inom kort.

– Det är inget som bör ta mer än några dagar att avhjälpa, säger Magnus Lind.

Stolt tränare

Efter matchen var AIK-tränaren Mikael Stahre stolt över sitt lag, som lyckades vinna trots de tidiga bytena.

– Vi hade en stor dos tur som lyckades vinna. Men vi visade också en härlig moral.

– Vi var rejält skadeskjutna. Pavey och Örlund var vi tvungna att byta redan i paus. Dessutom hade Jos och Dulee känningar av småskador, och Martin (Kayongo-Mutumba) hade kramp.

Men mitt bland bekymmer kom också två glädebesked till AIK: den tidigare skadade duon Gabriel Özkan och Miran Burgic var tillbaka och byttes in.

– Jag är inte redo för 90 minuter än. Men det var härligt att spela igen, säger Özkan.

ARTIKELN HANDLAR OM