"Det är en pina att se fotboll i Göteborg"

Så ska AIK:s supportrar komma runt biljettstoppet

FOTBOLL

De återstående biljetterna till potentiella SM-guldmatchen säljs över disk i Göteborg med start på onsdag. Det stoppar inte AIK:s supportrar.

– Det finns onekligen en dramatik inför matchen. Folk kommer köpa biljetter i Göteborg och skicka upp till Stockholm, säger Black Armys ordförande Victor Capel till Sportbladet.

Foto: URBAN ANDERSSON
Black Army.

Sektionerna P och B på Gamla Ullevi har efter samtal med polisen stängts av av IFK Göteborg. Just nu finns det endast biljetter kvar till försäljning till Göteborgs klacksektioner J, I och G. Att de säljs på plats i Göteborg är inget som kommer stoppa AIK-supportrarna.

”...ingen som vill stå där och titta på fotboll”

– Det är väl ingen som vill stå där och titta på fotboll. Men alternativet är ju att inte se matchen alls, och det är det ju ingen AIK:are som vill heller. Jag kommer vara där, säger Black Armys ordförande Victor Capel.

Han fortsätter:

– Jag tycker att detta är lite småklumpigt skött från början, med hur man har släppt biljetterna och så.

Nu ska resten av biljetterna endast säljas på plats i Göteborg, vad innebär det för er?

– Jaa...egentligen hoppas jag att vi har ordnat guldet innan vi åker ner till Göteborg. Det är inte den lättaste matchen, det är en pina att se fotboll i Göteborg. Men annars tror jag att folk kommer köpa biljetter i Göteborg och skicka upp till Stockholm.

Men redan nu kan ju många AIK-supportrar har kommit över biljetter till ”fel” sektion?

– Det snackas om att 4000 biljetter redan har köpts av stockholmare, det är vad jag har hört från folk som borde veta. Och då kommer inte IFK Göteborg långt med sina två avstängda sektioner. Men hur som helst är det väl kul för Göteborg att sälja ut sin arena för en gångs skull.