Polisen: ”Vi vill inte ha fullständig anarki”

Polisen stoppar försäljningen av biljetter till Göteborg–AIK

FOTBOLL

Nu stryper Göteborgspolisen biljettförsäljningen till matchen mellan Göteborg och AIK den 1 november. Man vill inte riskera att AIK:s ”extremsupportrar” kommer över biljetter till Blåvitts hemmasektion.

– Vi vill inte ha fullständig anarki, säger supporterpolisen Lars-Rune Bohlin till Sportbladet.

Foto: PETER KJELLERÅS

AIK leder allsvenskan. IFK Göteborg skuggar som tvåa. Stormatchen på Gamla Ullevi den 1 november kan alltså mycket väl avgöra var SM-guldet hamnar. Trycket på biljetter har under veckan varit enormt – och nu tvingar polisen Blåvitt att strypa försäljningen helt.

”Vi vill inte ha AIK:s extremsupportrar på fel läktare”

– Det misstänks att det köps biljetter på fel sektioner. Att AIK-supportrar köper biljetter på Göteborgs hemmasektion är inte bra, säger supporterpolisen Lars-Rune Bohlin.

Varför inte det?

– Haha. Har du aldrig varit på fotboll? Det kan bli väldigt dramatiskt, så det är inte bra att man blandar publiken. Vi vill inte ha AIK:s extremsupportrar på fel läktare. Vi vill inte ha fullständig anarki.

Polisen har bett IFK Göteborg att spärra av två sektioner ovanför AIK:s sektion på Gamla Ullevi. Det har Blåvitt gått med på. De biljetter som finns kvar till matchen kommer att säljas över disk på plats i Göteborg med start på onsdag nästa vecka.

Blåvitt: ”Vi har laglig rätt att flytta folk”

Så här säger IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson till Sportbladet:

– Vi vill absolut inte ha några dumma ihopblandningar, så vi har gått med på polisens önskemål. Så klart.

Är tanken att flytta över de AIK-supportrar som har köpt biljett på ”fel” sektion till de två sektioner som polisen har spärrat av?

– Det kan det mycket väl vara. Juridiskt har vi också rätt att göra så. Föreningen har sedan en tid tillbaka rätt att flytta folk från en sektion till en annan om det av säkerhetsskäl bedöms som nödvändigt. Vi ser på baksidan av biljetten vilken sektion som personen har köpt biljett till.

Kommer AIK:s supportrar få möjlighet att köpa de biljetter som de har rätt till?

– Ja, de har ju rätt till tio procent. Så de kommer få allt de är berättigade till.

ARTIKELN HANDLAR OM