AIK tillbaka i serieledning

Slog Örgryte med 3-0

FOTBOLL

AIK tog tillbaka serieledningen efter 3-0 mot Örgryte i kväll. Samtidigt hjälpte solnaiterna både Hammarby och Djurgården i bottenstriden.

– Det var en skön seger, säger Marcus Jonsson till PPV.

Foto: Bildbyrån

Att serietvåan AIK skulle besegra Örgryte var ingen skräll. Men att målsnåla AIK skulle spotta in tre mål var inte lika väntat, nyttiga mål för att bättra på målskillnaden.

Det första målet gjorde Martin Mutumba med ett bestämt skott längs marken i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken ökade Marcus Jonsson på till 2-0 på straff efter att David Leinar dragit ned Ivan Óbolo i straffområdet.

– Jag fick rätt hyfsad träff på den, säger Marcus Jonsson.

Örgryte saknade Allbäck

Óbolo satte sedan själv dit 3-0 efter att ha fått bollen från Miran Burgic efter en misslyckad utspark av Bengt Andersson i Öismålet.

– Det här håller inte mot AIK. Vi får ta poängen mot lagen som ligger längre ned i tabellen, säger Örgrytes tränare Åge Hareide till PPV.

Örgryte saknade flera viktiga spelare, bland andra Pavel Zavadil och lagkaptenen Marcus Allbäck. Men till nästa match kan Allbäck vara tillbaka.

– Vi hoppas på Allbäck då, säger Hareide.

AIK-segern gladde också på andra håll i Stockholm. Tack vare att Öis åker hem poänglösa till Göteborg ligger Hammarby kvar på 14:e plats och Djurgården på 15:e.

ARTIKELN HANDLAR OM