Dulee: ”Vill be alla om ursäkt”

Försov sig – då petar AIK Dulee Johnson i derbyt: ”Känns tråkigt”

FOTBOLL

AIK hade genomgång inför ödesderbyt mot Djurgården.

Då tog Dulee Johnson sovmorgon, missade träningen – och petas i kvällens match.

– Dulee kommer alltid tillbaka. Jag vill be fansen, mina lagkamrater och klubben om ursäkt, säger Johnson till Sportbladet.

Foto: Foto: SANNA SJÖSWÄRD
avstängd Dulee Johnson petas av AIK inför mötet med Djurgården ikväll. ” Jag är ledsen” säger han till Sportbladet.

Dulee Johnson, 24, kom för sent till AIK:s träning i går förmiddag. Han försov sig.

Sportchefen Björn Wesström tog då, tillsammans med chefstränaren Mikael Stahre, beslutet att inte ta ut mittfältaren till kvällens heta derbyfight mot Djurgården.

– Det känns tråkigt. Men missar man träningen och genomgången blir man inte uttagen till matchen. Han vaknade inte av väckarklockan, alla bör ha rutiner som gör att man klarar av att sköta sitt arbete, säger Wesström till Sportbladet.

Bryter tystnaden

”Avstängningen” gäller endast matchen mot Djurgården. Sedan är Dulee Johnson återigen aktuell för spel i AIK-tröjan. Den senaste tiden har 24-åringen haft en mediebojkott mot kvällstidningarna.

Men för Sportbladet bryter han den – och berättar om sovmorgonen som kostar honom en plats i årets match. Och han gör det på sitt typiska Dulee Johnson-vis.

– Dulee kommer alltid tillbaka. Och ja, jag försov mig. Jag vaknade inte av väckarklockan, säger Johnson.

Du får inte spela derbyt, har du förståelse för beslutet?

– Det är ju AIK:s beslut. Och det är taget av en klubb. Men jo, jag har förståelse.

”Många matcher kvar”

AIK jagar guldet och derbyt mot Djurgården är årets viktigaste match för många, vill du säga något till fansen?

– Det är aldrig för sent för en ursäkt. Jag vill be om ursäkt till mina lagkamrater, fansen och till klubben. Det är många matcher kvar och jag kommer att ge allt för AIK.

Hur ska du göra i framtiden för att inte försova dig och missa viktiga matcher?

– Jag ska placera ut stora väckarklockor i hela lägenheten. Kanske kan jag be grannarna om hjälp? Nej, men jag ska försöka att inte göra om det här.

Varför är du så trött?

– Jag har fru och två barn...nej men jag tror att jag har något i kroppen som gör att jag somnar lätt. Jag behöver mycket sömn och vila. Jag kan somna var som helst, i bussen och ja...jag håller på att somna nu faktiskt.

På plats i morgon

Hur känns det att missa den här matchen?

– Jag har utvecklats bra under säsongen och har börjat göra mål. Det är viktigt. Jag är ledsen över att jag inte kan vara med och bidra mot Djurgården. Men vi har andra bra spelare som kommer att ordna tre poäng.

Ett SM-guld med AIK, vad skulle det betyda?

– Det skulle betyda allt. Jag har varit i Sverige länge och det har varit viktigt för mig. Vinner vi guld tackar jag Gud.

Var ser du matchen?

– På Råsunda, jag kommer vara med i omklädningsrummet och stötta grabbarna.

FAKTA

Några av Dulees tidigare rubriker

Augusti 2004: Dulee Johnson kör bil utan giltigt körkort i Göteborg. Han döms 19 augusti 2004 till dagsböter.

Oktober 2005: Johnson åtalas för misshandel av sin sambo. Enligt åtalet ska den berusade stjärnan ha släpat henne i håret och dunkat hennes huvud i marken. Slag och sparkar ska också ha förekommit.

Januari 2006: Johnson fälls för misshandel av sin sambo – men även för grov rattfylla och olovlig körning. Straffet blir skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. Dulee körde klocka sex på morgonen bil på Sahlgrensgatan i Göteborg. I hans utandningsluft efter färden uppgick alkoholhalten till 0,53 milligram per liter. Johnson körde bilen utan att vara berättigad till det.

Oktober 2006: Det framkommer att AIK skrivit in en värstingklausul i Johnsons kontrakt. Klubben vill inte ta några risker med tanke på domen i tingsrätten i januari.

November 2007: Johnson hamnar i bråk med en handläggare på Vägverket. Han skulle göra teoriprovet men hade ingen giltig legitimation med sig. Då ofredade han handläggaren verbalt, vilket ledde till en polisanmälan. Som senare drogs tillbaka.

14 februari 2008: Misstänks för rattfylleri efter festkväll på Soap Bar.

23 februari 2008: Dulee Johnson gör sitt första framträdande på fotbollsplanen sedan skandalnatten - mot TPS Åbo. Killen har ett stålpsyke , säger AIK-tränaren Rikard Norling.

7 april 2008: AIK:s Dulee Johnson tar timeout från fotbollen på obestämd tid.

13 april 2008: Är tillbaka på träningen, får spela derby mot Hammarby.

15 april 2008: Efter skandalderbyt mellan AIK och Hammarby gick Dulee Johnson och Bojan Djordjic mot klubbens officiella ståndpunkt och fördömde inte fansen, utan hyllade dem.