Maanoja måste opereras igen

"Trodde jag var på gång"

Foto: Felipe Morales
Tomi Maanoja.
FOTBOLL

Tomi Maanoja tvingas till en ny operation efter sitt svåra benbrott. En sena till muskeln som styr målvaktens stortå har fastnat i benet och måste skäras loss.

– Jag trodde jag var gång nu och skulle kunna träna snart. Men nu måste jag göra det här, säger Maanoja till Sportbladet.

AIK leder allsvenskan och marscherar mot ett SM-guld. Men målvakten Tomi Maanoja har tvingats följa hela säsongen från läktaren efter att ha brutit benet i en träningsmatch i februari.

När finländaren nu äntligen trodde sig vara på väg tillbaka så kommer nästa bakslag. En muskelsena som styr stortån har fastnat i benet och måste skäras loss under en ny operation.

– Jag har haft problemen några månader och det kramar jättekraftigt när jag böjer vristen. Vi trodde att det skulle släppa men det har inte gjort det så nu får vi göra så här istället.

”Trodde jag var på gång”

Maanoja ska opereras den 15 oktober. Ett jobbigt besked för finländaren som nu tvingas till ytterligare vila.

– Min tanke har varit att jag var på gång och jag trodde att jag skulle vara med på träningen snart. Benet mår jättebra och är redan läkt. Men nu krävs det här för att jag ska kunna gå framåt.

”Kan bara klappa grabbarna på axeln”

23-åringen hoppas nu vara tillbaka i början av november med siktet inställt på nästa säsong.

– Men vi har ändå vunnit derbyt och leder serien så solen skiner över Råsunda. Men det är svårt att känna sig så delaktig. Det enda jag kan göra är ju i stort sett att klappa grabbarna på axeln innan matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM