Bojan om hemliga löftet från i våras: Vilken idiot jag är

FOTBOLL

GÖTEBORG. Här är Bojan Djordjics guldlöfte: att bada i fontänen på Sergels Torg.

– Helvete vilken idiot jag är som lovat det här, säger Bojan.

Foto: Foto: Thomas Johansson
Bojan ska bada Bojan Djordjic blir inte helt nöjd när han sprättar kuvertet och påminns om vad han lovat att göra – bada i fontänen på Sergels torg. Kanske tur att den är torrlagd så här års?

Inför säsongen lät Sportbladet en spelare från varje lag avge ett guldlöfte. Löftet lades sedan i ett förseglat kuvert. I AIK var Bojan Djordjic den utvalde och direkt efter guldfinalen i går var det dags.

– Jag vet inte vad jag lovat..., säger han medan han öppnar kuvertet. Sedan:

– Helvete vilken idiot jag är som lovat det här.

Ska sjunga och bada

Vad står det?

– Vinner vi SM-guld 2009 så lovar jag, Bojan, att bada i Sergelfontänen i mina AIK-kläder och sjunga vår sång ”Vi är överallt”.

Bojan lovar att hoppa i fontänen så snart som möjligt. Just nu är fontänen torrlagd för vintern.

– Vem fick rätt?! Första gången på 27 år som jag fick rätt! Men ärligt talat trodde jag inte att jag skulle behöva infria det när jag skrev det här i januari, säger han.

Lagkompisarna är inte så imponerade av löftet.

– Där har jag fan badat många gånger. Gjorde det under VM -94, ja jag har nog gjort det vid varje VM. Sedan har det hänt att man varit ute på lite rajtan-tajtan med polarna, svängt förbi och tagit ett dopp också, säger Nils-Eric Johansson.

Daniel Tjernström:

– Jag tänker hänga med Bojan och kolla. Men badar där gör jag aldrig.

”För mig är det stort”

Under pausen fick Bojan Djordjic order om att byta position för att stänga Blåvitts innermittfält.

– Vi sa till varandra att inte tänka på att det är en guldfinal, det är inte första gången vi är i underläge, vi har vänt underlägen förr, säger Bojan.

Mot slutet hamnade han i en häftig ordväxling med Niclas Alexandersson.

– Jag vet inte vad det var med honom. Det kanske är åldern. Jag bryr mig ärligt talat inte om vad han sa. De försökte reta upp mig men jag är inte 15 år. Jag har lite här uppe också, säger han och pekar mot huvudet.

Hur känns det nu att ha vunnit det här SM-guldet?

– Jag bryr mig inte om att allsvenskan är rankad som 20:e ligan i Europa, jag har alltid velat vara som Nebojsa, som Mjällby, som Krister Nordin. När jag blir lite äldre och går på Råsunda då kommer folk att säga: ”Han vann SM-guld för den här klubben”. För mig är det stort, säger Bojan Djordjic.