”Dulle åkte hem till sig utan problem”

Guldchatt med Martin Kayongo-Mutumba

FOTBOLL
Foto: DANIEL STILLER/BILDBYRÅN
Martin Mutumba svarade på frågor från Sportbladets läsare dagen efter guldet.

Martin Kayongo-Mutumba säger: Schoo nu jag är härish

Thomas säger: Grattis till guldet. Vilka positioner tycker du att ni måste förstärka inför kvalet till Champions League?

Martin Kayongo-Mutumba säger: Tack så muke mannen hoppas du älskar AIK, om inte BÖRJA! hehehe. Jag tycker faktis vi har ett komplett lag om man kollar på vårt lag du ser vi har två skitbra spelare på varje position så jag vet att vi kan fixa d lika muke som jag visste att vi skulle vinna ;-D

------------------------------------------

Josef säger: Tja Martin, grattis till SM-guldet, vilket lag skulle du helt spela för utanför Sverige?

Martin Kayongo-Mutumba säger: Schoo tack så muke! Jag har alltid drömt om å spela i AIK, all passion som finns i AIK, all kärlek å alla dramatik d är för mej allt. När jag har sån muke kärlek som jag har för en klubb då jag ger allt. Pengar e inte allt för mej för mej e allt kärlek. Så AIK e den enda klubben för mej.

------------------------------------------

Melissa säger: Beskriv känslan när slutsignalen kom!

Martin Kayongo-Mutumba säger: SchOo! När slutsignalen gick jag ville gråta/skrika/skratta/bah chilla/ å krama åm varenda AIK:are i landet många säjer att jag spela för publiken, men d e fel jag spelar som om jag vore publiken så jag vet hur var enda en kände när vi vände matchen å hur länge alla väntat så jag ville bah AAAAAAHHHHHH YES!! Vi e BÄST!

------------------------------------------

N2 säger: Grattis till guldet! När i natt kom du hem till Rinkeby och firade? Hur firade du hemma i Rinkeby?

Martin Kayongo-Mutumba säger: tack så muke! Jag hann aldrig komma hem till Rinkeby i tid, allt folk hade gått å lagt sej, jag gjorde dom lite besvikna, men ändå så var jag på festen på stan med alla AIK-fans å d va värt om jag får seja så. Alla vah så glada i min stora AIK-familj. Vi i byn kommer fira nästa helg när vi vinner cupen. Men när jag väl kom till byn då jag bah tog några andetag å skrek d här e JAG!! å AIK e bäst!

------------------------------------------

calleyo säger: Vad hade du gjort med tatueringen om ni inte tagit guldet?

Martin Kayongo-Mutumba säger: För mej finns d inte att vi inte hade vunnit, jag visste att om vi gav allt då vi skulle vinna å vi vann. d vah kanske lite kreeejzi, men jag e lite kreeejzi, hehehe.

------------------------------------------

s20 säger: Fick ni skjuts hem av Dulle i natt? :)

Martin Kayongo-Mutumba säger: hahahahaha, näh jag åkte hem med mitt folk från byn, å Dulle åkte hem till sej utan problem, hehe.

------------------------------------------

Jörgen 30 säger: Du är en skön rackare Martin, stort grattis. Vem festade mest i går, var det Kenny ”Butcher”?

Martin Kayongo-Mutumba säger: Hehe, tack så muke mannen! Grattis själv! Jag tror alla festade lika muke, kanske att Kenny vah lite extra ”King” tillsammans med Jos å Dulle. Dulle agerade houst, hehe.

------------------------------------------

Ludde säger: Martin! Du är galet tung mannen. Jag har en fråga till dig: har du lagt din musikkarriär på is helt? Skulle du inte kunna spela in en guldlåt? :)

Martin Kayongo-Mutumba säger: Hehe, skön du e. Hahaha, a jag har lagt min musikkarriär på is, d inte för mej just nu all fokus går till mitt AIK å att vinna allt så vi e med i, å bli bättre än zlatan, hehe. Guldlåten får han som var med oss i går fixa, han var med i låten ”När vi gräver guld i USA”. Han å Dogge, hehe.

------------------------------------------

Oggie säger: Grattis m9, du förtjänar det här! Hur gör ni nu för att ladda om inför matchen mot ifk på lördag? Ses ikväll på Råsunda!

Martin Kayongo-Mutumba säger: Tack så muke mannen! Vi gör så att vi vi firar i dag. Å sen koncentrerar vi oss på machen på lördag från å med onsdag. D en viktig match för oss för å visa oss sjelv å fans å Sverige att vi e bäst i Sverige å d inte med tur utan d e bara så det är när vi spelar. Vinna dubbeln så vi dubblish ;-D

------------------------------------------

SirAlexx säger: Tjena Martin Grattis till guldet, vad tycker du om att "Tjerna" fick avgöra?

Martin Kayongo-Mutumba säger: Tack så muke mannen! Jag e så stolt å tackar Gud att han fick göra d för alla hans familj å dom som trott på honom, han e en stor person å har ett stort hjärta för klubben. Han har spelat här i 11år så d vah hans dag i går, han förtjänar det. Tjerna till Landslaget :-D

------------------------------------------

Stefan Stark säger: Vem är den bästa dribblern i laget efter dig?

Martin Kayongo-Mutumba säger: heheh, d är nog Flavio, han e mjuk i fötterna, han har som två kuddar och bollen softar där sådär skönt. Å Gabbe e tung också å Yousef Saleh, han har kroppsfinter som gizzar brukar göra på sommaren,hehe.

------------------------------------------

glennigbg säger: vad tror du att du skulle syssla med om du inte varit fotbollsspelare? om du hade haft ett mer traditionellt yrke så att säga?

Martin Kayongo-Mutumba säger: jag vet inte för d känns som att Gud satte mej på jorden för att jag skulle spela för aik å för att bli bäst med Aik. jag har inte så muke andra intressen d här e d enda jag kan, flåt om jag va tråkig. Men d bah så d e mannen.

------------------------------------------

peko säger: Är det stor skillnad på dig och Messi spelmässigt?

Martin Kayongo-Mutumba säger: hahahaha, han e bättre. Han gör mer pöäng, han spelar mot bättre spelare. Men jag vet att han kollar på allsvenskan å snor mina tricks,hehhe NÄh men jag hoppas nån dag jag kan bli lika bra som han med hjälp av mitt kära AIK å med AIk.

------------------------------------------

Marcus säger: Mannen, jag måste bara tacka för den här säsongen, speciellt igår! Jag har ALDRIG varit så lycklig! Jag har drömt, precis som om du, om det sin jag var liten! Tack för att du är såå jävla kung! Och HUR blir det ikväll? jag menar ni röjde i stan igår, vart blir det ikväll?

Martin Kayongo-Mutumba säger: SchOoo! Tack själv min AIK-broder för allt stöd. Ikväll börjar vi på Råsunda å är med hela AIK-familjen som dyker upp FULLT HUS, heheh näh men sen jag vet inte sen ere väl dom äldre som bestemmer vad som händish :-D

------------------------------------------

Moderator säger: Då tar vi tre frågor till!

Tomas 123 säger: Ey Martin har du några tips du kan ge mej vill också bli en fotbollspelare vad ska jag göra ?

Martin Kayongo-Mutumba säger: Det jag alltid gjort e att berusa mej med så muke fotbollskärlek hela tiden jag menar genom att kolla på fotboll hela tiden på tricks på rörelsemönster på tricks på skotteknik på passningsteknik, d inte stilbaxande d bah så du utvecklar dig å blir bättre själv. å sen tricksa med bollen så muke du kan å brinn för d du gör.

------------------------------------------

Klinsman säger: Stort fett GRATTIS! men du...ska du tatuera in något innan lördagens match?

Martin Kayongo-Mutumba säger: Hahahahaha, vi får se. Men det är roligt en gång, inte kanske andra gången. Men vi vinner på lördag det vet jag för vi e sveriges bästa lag!

------------------------------------------

Moderator säger: Då tackar vi Martin och alla läsare för chatten! Vi hade över 4 000 besökare på chatten i dag!

Martin Kayongo-Mutumba säger: Tack allihop All kärlek. Aik 4 ever. Vi ska ta över Sverige!

ARTIKELN HANDLAR OM