Agenten: ”Uteslutet att han stannar i AIK”

Enligt Christian Bragarnik står det klart redan nu att Iván Óbolo lämnar Sverige

FOTBOLL

Iván Óbolos kontrakt med AIK löper ut i juni nästa sommar.

Och enligt hans argentinske agent Christian Bragarnik är det redan klart att det inte blir någon förlängning.

– Det är uteslutet att Iván spelar i Sverige hela nästa säsong, vill AIK sälja är det nu eller aldrig som gäller, säger Bragarnik till Sportbladet.

Foto: FOTO: OLA AXMAN
Iván Óbolo med flickvän på AIK:s guldparty.

Under AIK:s guldfest kunde vi se lagets argentinske stjärna Iván Óbolo, 28, fira tillsammans med sin flickvän.

– Hon är vacker, hon kommer att sätta sig på samma plan som Iván och följa med honom till det land han vill spela i nästa säsong, säger Óbolos agent Christian Bragarnik.

”Lönen är för dålig”

Iván Óbolo debuterade i allsvenskan för AIK 3 juli 2007 i hemmamatchen mot Trelleborg. Han gjorde mål i debuten och har sedan dess varit lagets kanske viktigaste spelare.

– Men det är uteslutet att Iván spelar med AIK hela nästa säsong. Hans kontrakt löper ut i juni nästa år och det är nu eller aldrig som gäller om AIK vill sälja, säger Christian Bragarnik.

För nästa sommar så flyttar han?

– Javisst, lönen är för dålig i Sverige. Det finns klubbar i Grekland, Mexiko och Rumänien som betalar bättre och kanske flyttar han till någon av dem? Att han inte spelar i AIK nästa år är i alla fall klart.

Lämnar gratis till sommaren

Christian Bragarnik säger att det än så länge inte finns några konkreta bud lagda på Iván Óbolo, men

att marknaden väntas lätta i december. Om inte AIK lyckas sälja Óbolo under januarifönstret kan anfallaren spela ut sitt kontrakt och lämna klubben gratis till sommaren. Från och med 1 januari är Iván Óbolo tillåten att förhandla med andra klubbar.