Guldtruppen kan bli intakt

Sportchefen om spelarläget

FOTBOLL

Daniel Örlund har lämnat men i övrigt kan AIK behålla guldtruppen helt intakt.

Kenny Pavey är nära en förlängning och klubben för samtal med Iván Óbolo och Markus Jonsson.

– Säljer vi ingen kommer vi inte heller att köpa, säger sportchefen Björn Wesström till Sportbladet.

Foto: Lina Boström-Einarsso

Kenny Paveys kontrakt går ut i dagarna. Samtalen mellan engelsmannen och klubben är nu intensiva och en lösning kan vara nära.

– Ingenting är klart men vi närmar oss. Det finns fortfarande några personliga saker att ta ställning till och diskutera bortsett från kontraktet. Men förhoppningsvis vet jag hur det blir i slutet av veckan, säger Pavey.

”Samtalar med Iván”

Vad det är som återstår vill varken engelsmannen eller sportchefen Björn Wesström kommentera.

– Det stannar mellan AIK och Kenny. Men vi har pratat i dag och båda partnernas inriktning är att Kenny ska spela i AIK även framöver. Men jag väljer att inte säga mer än att vi för positiva samtal, säger Wesström.

Även storstjärnan Iván Óbolo kan bli kvar i klubben. AIK har tidigare öppnat för en försäljning men några bud har inte kommit in. I stället kan det blir en förlängning med Solna-klubben även för 28-åringen.

– Vi pratar med honom men det är inga konkreta diskussioner. Vi har största respekt för Iván och är hur nöjda som helst med honom. Men det behöver samtidigt inte betyda att vi kommer att komma överens om villkoren för en förlängning.

”Sälj och köp hänger ihop”

Även Markus Jonsson, som tidigare rapporterats vara så gott som förlorad, kan bli kvar.

– Han har ett utgående kontrakt och i nuläget har vi inga förhandlingar, men däremot samtal. Vi får se var det leder.

Om samtliga spela blir kvar i Solna kommer AIK att ställa samma trupp som vann dubbeln (bortsett från Daniel Örlund som redan lämnat) på benen när allsvenskan drar igång igen i vår. För trots scoutingresor till Brasilien är AIK:s linje solklar.

– Vi har Sveriges bästa trupp och det verkar dumt att tillföra ännu fler spelare till en redan bred trupp. Sälj och köp hänger ihop.