Bojans klausul öppnar för flytt

”Är helt upp till mig”

FOTBOLL

Proffsryktena fortsätter att snurra kring AIK:s Bojan Djordjic.

27-åringen tar själv ner det senaste kring skotska Hearts men Sportbladet kan berätta att mittfältaren har en klausul som öppnar för ett nytt proffsäventyr.

– Det finns en klausul med en fast övergångssumma, säger Djordjic till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Bojan Djordjic var med och hämtade hem SM-bucklan till AIK.

När Bojan Djordjic förlängde sitt kontrakt med ytterligare tre år skrev han och AIK in en hemlig klausul. Den gör att 27-åringen själv väljer om han vill flytta så länge den nya klubben möter den fasta summan klausulen fastställt.

En summa som israeliska Maccabi Haifa nyligen bestämde sig för att bjuda.

”Har en klausul”

– Jag har en klausul med en övergångssumma som de var beredda att betala. Jag fick några dagar att tänka över det.

Klausulen innebär att AIK inte kan stoppa en eventuell affär så länge budet möter det som står angivet i kontraktet. Djordjic var därmed bara en underskrift ifrån en övergång till Champions League-laget.

– Men det var ett ganska enkelt beslut att tacka nej. Jag vill ge tillbaka till AIK och skiter i om ligan är rankad som 20 i Europa, säger Djordjic.

”Vill spela Champions League”

Samma inställning har 27-åringen till det senaste ryktet. Enligt Edinburgh Evening News är skotska Hearts på jakt efter mittfältarens tjänster. Tidningen skriver även att Djordjic känner till intresset.

– Det stämmer inte. Allt jag sa var att jag hört genom gamla kompisar från min tid i Rangers att det stod i

tidningarna där att de var intresserade. Men varken jag eller AIK har hört något från klubben. Jag har dessutom precis vunnit dubbeln med AIK och vill vara kvar och spela Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM