Mästarna i fritt fall

Fiaskostart för AIK: ”Har inte skickligheten”

FOTBOLL

GÄVLE. Förlusten mot Gefle kan ha kostat AIK SM-guldet. För efter tre förluster på raken, ingen seger och bara ett enda mål på fem omgångar är mästarna på kvalplats.

– Alla i laget måste kolla på sig själva och se om de gjort allt de kan, säger AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson.

Foto: SCANPIX
TUNGT FALL AIK har inte visat någon vidare form under de fem första omgångarna av allsvenskan. Men de är inte det enda av fjolårets topplag som har det tungt.

Nu har AIK bara Åtvidaberg bakom sig i tabellen och för att vinna SM-guld har ett lag bara råd att förlora fem, högst sex matcher på en säsong. Efter fem omgångar måste AIK nu ändra målsättningen och försöka radera ut förlustnollan i första hand.

– Nu handlar det bara om att vinna, vinna, vinna… Vi kan inte se längre fram än mot matchen mot Halmstad på onsdag. Allt annat måste läggas åt sidan, säger Nils-Eric Johansson som var ordentligt nerstämd efter förlusten mot Gefle.

Inget krismöte

AIK var kvar i omklädningsrummet väldigt länge efter matchen men alla förnekar att de hade ett krismöte.

– Nej, nej, vi hade en del individuella reflektioner, men det var inget krismöte, säger Kenny Pavey.

AIK:s tränare Mikael Stahre som var förra säsongens stora succétränare är nu hårt pressad och årets fiaskostart kan jämföras med förra säsongen då AIK låg i topp och var obesegrad efter fem omgångar.

Stela i underläge

– Nu är det tuffa krav som gäller, det handlar bara om att vinna, inget annat. Just nu är vi inte i synk och tar många felbeslut, att AIK förlorar tre matcher i rad är inte vanligt och vi blir stela när vi kommer i underläge. Vi vet vad vi ska göra men vi klarar inte av det, har inte skickligheten, säger Mikael Stahre.

Kraven hårdnar

Sitter det i huvudet?

– Det är klart att det är mentalt.

Hur mycket saknar du Ivan Óbolo just nu?

– Du, jag saknar inte en spelare som inte längre tillhör AIK, det går inte att tänka så. Det går bara att ställa krav på de spelare jag har. Och kraven har hårdnat nu.