Han ska rädda AIK från fiasko

Clecio: Jag hoppas bli
målskytten de saknar

FOTBOLL

Gävle. Här är brassen som ska rädda AIK ur krisen.

– Jag är ingen frälsare, men jag är en stor stark forward och jag hoppas kunna bli den målskytt som AIK saknar, säger Clecio efter att på plats ha sett AIK förlora mot Gefle IF.

Foto: ANDERS SUNDIN
slut på krisen? AIK behöver desperat fylla hålet efter Ivan Óbolo. Nu sätter man hoppet till Clecio Nascimento Santos från brasilianska Morrinhos.

Ett mål på fem omgångar och ett gigantiskt hål efter Ivan Óbolo, då ställs allt hopp till brasilianaren Clecio Nascimento Santos som AIK:s sportchef Björn Wesström hittat i den lilla klubben Morrinhos i södra Brasilien.

Behöver en målskytt

– Panikvärvning? Nej, det vill jag inte kalla det. Jag struntar i vem som gör mål­en. Men visst behöver vi en målskytt snarast och jag hoppas förstås att Clecio är den spelare som kan förlösa hela laget, säger Björn Wesström.

Clecio är med på AIK:s träning redan under måndagen och hoppas på att bli spelklar till på onsdag mot Halmstad hemma på Råsunda.

– Det syns att AIK har dåligt självförtroende, men jag känner ingen press på mig att göra mål omgående. Laget spelar okej och är mästare och kan bli mästare igen. Jag är redo att spela så fort jag får chansen, säger Clecio.

Vill få igång Flávio

Med Clecio i laget hoppas AIK få dubbel effekt och samtidigt få fart på sin andra brasilianska anfallare som inte heller hittar målet, Flávio.

– Det är bra att det finns en landsman i laget och jag hoppas vi kan spela tillsammans och göra AIK till ett topplag igen, säger Clecio.

Clecios kontrakt sträcker sig fram till sista juni och har en option på en förlängning.

FAKTA

DET HÄR ÄR CLECIO

Namn: Clecio Nascimento Santos. Född: 31 maj 1988. Längd: 187 cm. Vikt: 82 kg.

TIDIGARE KLUBBAR:

2006: Paranoanse, 18 matcher/9 mål.

2007: Paranoá, 10 matcher/3 mål

2007/2008: Brasiliense, 12 matcher/4 mål

2008: Santa Maria, 10 matcher/3 mål

2008: Samambaia, 5 matcher/2 mål

2009: Brasília, 4 matcher/1 mål

2009: Fenix, 6 matcher/4 mål

2009: Paranoa, 5 matcher/3 mål

2010: Morrinhos, 5 matcher/3 mål