”Dif är mycket intresserade”

Klubben jagar Tysklandsproffset Rasmus Bengtsson

FOTBOLL

Fotbollsproffset Rasmus Bengtsson bryter

i morgon sitt avtal med tyska Hertha Berlin och är fri att söka en ny klubb.

Nu kan Sportbladet avslöja att Djurgården har inlett jakten på 23-åringen och de har ett trumfkort i tränaren Carlos Banda.

– Jag och Carlos känner varandra bra sedan tidigare, säger Bengtssons agent Hasan Cetinkaya.

Nyligen degraderade Hertha Berlin gjorde ett stort misstag i kontraktsskrivningen med Rasmus Bengtsson förra sommaren. Svensken saknar en klausul i sitt avtal kring nedflyttning till andraligan vilket innebär att 23-åringen nu är fri att lämna klubben utan kostnad.

– De hade inte räknat med att åka ur och glömde det när de skrev treårskontraktet. Nu ville de sänka lönen med 60 procent och det gick vi självklart inte med på, säger agenten Hasan Cetinkaya.

”Dif hörde av sig”

Bengtsson kontrakt rivs officiellt i morgon och han kan då skriva på för valfri ny klubb. Det har väckt intresset hos Djurgården som redan nu har gett sig in i jakten på försvararen.

– Vi vet att Djurgården är mycket intresserade sedan innan och de hörde av sig

i förra veckan. De frågade om Rasmus situation och om det är möjligt att göra något, säger Cetinkaya.

Vill spela ute i Europa

Rasmus Bengtsson säger själv att han ”inte hunnit fundera på Djurgården ännu men är öppen för alla förslag”. Stockholmarna har också ett trumfkort

i jakten på den förre Trelleborgs-försvararen. Tränaren Carlos Banda är vän med agenten Cetinkaya.

– Jag känner honom rätt bra sedan tiden i Hammarby. Men ingeting är klart ännu. Rasmus vill fortfarande helst spela ute i Europa men skulle det komma något väldigt intressant från Skandinavien skulle det kunna gå också, säger Cetinkaya.

Djurgården sportchef Stefan Alvén vill inte kommentera intresset för Rasmus Bengtsson. Däremot bekräftar Alvén att backen Yosif Ayuba lämnar Dif för att under hösten spela för samarbetsklubben Vasalund.

Haginge på väg bort

Även Patrik Haginge är på väg bort. Efter ett samtal med klubbens sportsliga ledning transferlistas nu 25-åringen.

– Vi säger från vår sida att om alla i vår trupp är friska så blir det svårt för Haginge att spela från start. Hans ambition är att gå vidare i karriären och då är det viktigt att få speltid och synas. Därför är vi öppna för en lösning, säger Alvén.