AIK: Bojan ljuger

Personer i AIK sa åt Miller att acceptera buden: ’Frågade vad de rekommenderade’

Foto: ANDERS HENRIKSSON
FOTBOLL

Högt uppsatta AIK:are sa till Alex Miller att göra sig av med Bojan Djordjic och Martin Mutumba.

AIK sluter nu upp bakom den nye tränaren – och mot guldhjältarna.

– Det finns ingen i hela AIK som ligger sömnlös över att de är borta, säger styrelsemedlemmen Thomas Lyth.

Han kom till gårdagens träning med ”bevisen” nerskrivna i ett block.

Bojan Djordjic och Martin Mutumba har talat öppet om svekkänslorna de upplever över att lämna AIK för ungerska Videoton, om hur den nye tränaren Alex Miller respektlöst har tvingat bort dem.

”Vill vinna sympatier”

Miller vägrar acceptera anklagelserna.

– Jag låter mig inte utnyttjas av en spelare för att han ska vinna sympatier. Det där ”åh, jag ville inte lämna, jag blev utkastad” är en absolut, total förvanskning av sanningen, säger tränaren till AIK Media och fortsätter:

– Jag har inget intresse av de här två spelarna. De har lämnat klubben.

Videoton var främst intresserat av Martin Mutumba, men när förhandlingen hackade kastades Bojan Djordjic in.

Förra onsdagen, inför Millers andra träning med AIK, satt han ner med två insatta personer runt a-truppen för att prata om de två spelarna. Där ska han ha fått instruktioner om att acceptera ungrarnas bud.

– Jag frågade dem vad de rekommenderade: sälja eller behålla. De sa båda ”sälj!”. Så jag tog deras rekommendation och sa till sportchefen att genomföra övergången, säger Miller till AIK Media.

”Ville flytta”

Millers version backas upp av flera AIK:are. Den ena personen på mötet ska ha varit sportchef Jens Andersson, flera uppgifter talar för att den andre var assisterande tränaren Andreas Alm (uppgifter han själv varken vill bekräfta eller förneka). Oavsett vilket är det fler än mötesdeltagarna som gläds åt att Djordjic och Mutumba är sålda.

– Ja. Spelarna sa att de ville röra på sig innan Alex Miller var involverad. Nu säger Bojan något annat för att skydda sig från supportrarna. Han ville gå. Det sa han till Jens Andersson flera gånger, säger Thomas Lyth i AIK Fotbolls styrelse.

Hur känns det att de har lämnat?

– Inga problem. Det var bara att ge dem en lätt dask i häcken och säga ”lycka till framöver”.