Räddades – med 16 sekunder kvar

Miller nära fiasko i debuten – då slog brassen Flavio till

Foto: Scanpix
FOTBOLL

ÄNGELHOLM. Alex Miller sågade och petade anfallsstjärnan Flavio.

Med 16 sekunder kvar av förlängningen i cupen räddade brassen sin skotske tränare undan ett fullständigt fiasko.

– Vi gör många misstag, men vi visar att vi har viljan att vinna i 120 minuter och det gav oss segern, säger Alex Miller.

Foto: BILDBYRÅN
vidare AIK:s nye tränare Alex Miller har brassen Flavio att tacka för att hans första tävlingsmatch inte slutade i fiasko.

Skotten Miller fick en mardrömsstart i sin första tävlingsmatch som huvudtränare för AIK. Direkt på avspark sprang Ängelholms David Bennhage igenom och fälldes av AIK-mål­vakten Ivan Turbina.

”Står och sover”

– Vi står och sover. Tre spelare är inte med och ur position, målvakten kommer för sent och vi får straff och mål emot oss. Det får inte ske på den här nivån, säger Alex Miller som också var mycket missnöjd med AIK:s offensiva spel.

– Vi har kontroll på matchen efter Ängelholms mål men vårt avgörande passningsspel på den offensiva tredjedelen är alldeles för dåligt. Vi klarar inte av att ta oss till målchanser.

AIK inledde andra halvlek lite bättre men inte förrän Ängelholms målvakt

Daniel Andersson tappade ett enkelt inlägg framför fötterna på Martin

Lorentzon kunde de regerande svenska mästarna göra mål. Matchen gick till förlängning. Fjolårets succéanfallare Antonio Flavio, som inför cupmatchen sågats och petats av Miller, byttes in i början av andra halvlek och i förlängningens sista minut gick Kenny Pavey runt på högerkanten. Pavey drog in ett inlägg som Daniel

Andersson viftade rakt ut i eget straffområde – till Flavio.

Miller vresig

– Jag siktade och lade in bollen. Väldigt skönt, säger Flavio om sitt segermål.

Men trots segern var det en vresig Alex Miller som mötte media efter matchen. På en fråga om AIK:s nya spelsystem med två mer defensiva centrala mittfältare såg Miller rött och skällde vilt om skillnaden på 4–2–3–1 och 4–4–1–1.

När skotten lugnat sig förklarade han vikten av cupsegern för Sportbladet.

– Den betyder allt inför fortsättningen. Förlorar du match efter match vänjer du dig vid det. Nu kan vi börja vänja oss vid att vinna, säger Alex Miller.

FAKTA

Så startade AIK:

Ivan Turina - Nils-Erik Johansson, Walid Atta, Per Karlsson, Kenny Pavey - Daniel Tjernström, Helgi Danielsson - Daniel Gustavsson, Dulee Johnson, Martin Lorentzon - Pontus Engblom

Bänken: Niklas Backman, Robert Åhman-Persson, Antonio Flavio, Kenny Stamatopoulos, Kevin Walker, Christoffer Eriksson, Viktor Lundberg.

Nyförvärven Goran Ljubojevic (har inte fått sitt arbetstillstånd ännu) och Admir Catovic (har redan spelat för Väsby i cupen) saknas i truppen.

HÄR ÄR ALEX MILLERS FÖRSTA VECKOR I AIK:

21/6

AIK presenterar skotten Alex Miller som klubbens nya tränare. Miller tränar laget direkt och möts av förvånade spelare.

28/6

Stjärnorna Bojan Djordjic och Martin Mutumba säljs till ungerska Videoton. Djordjic förklarar efter transfern att han tvingas bort, att Alex Miller kallade honom ”7:an” och inte ens ville lära sig Djordjics namn. Mutumba känner sig också tvingad att lämna klubben.Samtidigt värvas fyra spelare Helgi Danielsson, Robert Åhman Persson, Ivan Turina och Goran Jubejovic.

29/6

Alex Miller svarar på Djordjics kritik och hävdar att han haft ett snack med spelarna, frågat om de vill lämna AIK och fått ja till svar. Något Djordjic avfärdar som skitsnack. Miller säger sig ha bevis för sitt påstående. AIK slår Bröndby med 1–0 i en träningsmatch.

4/7

Brasilianska anfallsstjärnan Flavio petas inför Millers första tävlingsmatch, mot Ängelholm i svenska cupen, sedan tränaren irriterat sig på att Flavio gått för långsamt från omklädningsrummet till planen.

5/7

Miller får en mardrömsöppning på sin första tävlingsmatch med AIK. ÄFF tar ledningen på straff i första minuten. AIK gör ingen bra match i cupen, men kan kvittera efter ett målvaktsmisstag, Matchen går till förlängning där den ratade men nu inbytte Flavio avgör med 16 sekunder kvar att spela.