Nu häver TV4 sin bojkott mot AIK

Men kungen stoppar den planerade sändningen

FOTBOLL

I slutet av april avslöjade Sportbladet att TV4 inlett en bojkott mot AIK efter att bland annat Bojan Djordjic lämnat kanalens studio mitt under sändning.

Efter flera samtal under våren meddelar TV4 nu att bojkotten hävs.

– Vi har hittat ett gemensamt språk och är överens med AIK, säger fotbollschefen Emir Osmanbegovic.

Bojan Djordjic lämnade TV4:s studio mitt under sändning efter Supercupfinalen i början av mars och när TV4 sedan flertalet gånger hade problem att få AIK-spelare till sin studio under sändning tröttnade kanalen.

Samtal under våren

– Vi har bestämt oss för att inte jobba mer med AIK. Vi kommer att välja andra lag i fortsättningen, sade fotbollschefen Emir Osmanbegovic i april.

Sedan dess har flera samtal hållit mellan parterna och det har nu gett resultat. TV4 meddelar nu att de häver bojkotten mot den regerande mästarklubben.

– Vi har hittat ett gemensamt språk och är överens med AIK. De har lovat att följa de överenskommelser som finns, säger Osmanbegovic.

Stoppas av kungen

TV4 ville, efter att partnerna kommit överens, sända Solnaklubbens bortamatch mot Örebro som en av de tre sista matcherna innan allsvenskan flyttas till Canal Plus. Men de planerna stoppades av Kung Carl XVI Gustaf.

– Örebro ska ha kungabesök den 21 augusti då vi ville sända matchen. Polisen meddelade då att de inte hade resurser nog för båda. Därför kommer vi inte att sända AIK som någon av de tre matcherna men det är en ren slump.