Vägrade fira med Miller

Flavio avgjorde – då ignorerade han tränaren

FOTBOLL

Alex Miller och Flávio har ett frostigt förhållande.

Och bättre blev detinte när Flavio i går, till synes, vägrade fira sitt mål med Miller.

– Jag hade lovat vår naprapat att jag skulle springa till honom när jag gjort mål, säger Flávio.

Foto: PPV

I gårdagens match mot Malmö bjöds AIK:s vänsterytter Flávio på ett gratismål av MFF:s målvakt, Johan Dahlin. Brasilianaren blev jublande glad och hyllades av hela laget, även Alex Miller var framme för att gratulera. Flávio hade dock inga planer på att stanna till vid sin tränare. Han var på väg någon annanstans.

– Jag hade lovat vår naprapat att jag skulle springa till honom när jag gjort mål. Det har inget med Miller att göra, säger Flávio.

Jobbig vårsäsong

Den brasilianska anfallaren hade under våren det tufft både i allsvenskan och i Sverige. Han trivdes inte i kylan och tyckte inte att planerna höll måttet.

Och när Alex Miller presenterades som AIK:s nya tränare dröjde det inte länge innan Flávio var petad. På presskonferensen efter Champions League-kvalet ifrågasatte Miller varför anfallaren gick in i närkamper i?stället för att gå i djupled när han bara ”är 90 centimeter hög”.

På gårdagens presskonferens sa Alex Miller att Flávio tidigare sprungit för lite, men att han i matchen mot Malmö gjort det bättre än tidigare.

– Flávio måste jobba på lagarbetet, inte det enskilda spelet, säger Miller.

Flávio har inga problem att lyda tränarens råd.

– Det är inget problem. Jag ska göra som tränaren säger och om han säger att jag ska springa mer är det det rätta för att hjälpa laget.

– Jag tycker inte att jag spelat egoistiskt, men jag måste anpassa mig till tränarens sätt.

Inte nått toppformen

Trots gårdagens vinst och mål för anfallaren är det ännu långt till toppformen.

– Jag har inte kommit upp i min bästa form ännu. Det kan bli ännu bättre. Jag måste ha mer speltid. Vi har tränat hårt närt det varit uppehåll. Det kommer börja kännas mycket bättre. Nu är det många matcher. Det kommer bara bli bra.

FAKTA

MILLER vs FLAVIO – TUFF START PÅ SAMARBETET

Utskällningen

Under ett träningspass skäller Alex Miller ut Flávio eftersom han anser att AIK-brassen gått för långsamt mellan omklädningsrummet och planen.

Petningen

Flávio petas lagom till Alex Millers första tävlingsmatch som tränare i AIK, i Svenska cupen mot Ängelholm. Anledningen är incidenten under träningspasset. Flavio byts dock in under matchen och blir matchhjälte med sitt avgörande mål i den sista förlängningsminuten.

Petningen

Trots det avgörande målet mot Ängelholm väljer Alex Miller återigen att bänka

Flávio, den här gången i cupmatchen mot Helsingborg. Även den här gången byts brassen in men får lämna planen mållös.

CL-kvalet

Flavio är tillbaka i start­elvan i Champions League-kvalet mot Jeunesse d’Esch. Men efter matchen går Alex Miller till hårt angrepp mot Flávio och kritiserar honom öppet för att ta närkamper i?stället för att gå i djupled.

– Flávio är 90 centimeter hög om han sträcker upp händerna, så varför bjuder han in till närkamper?, säger en uppretad Alex Miller.

Målet

Efter att ha gjort 2–0 i öppet mål mot Malmö FF springer Flávio mot bänken där Alex Miller står redo att krama om målskytten. Men i?stället springer Flávio förbi Miller och kastar sig i armarna på AIK:s naprapat Luis Oyarzo.

Sammanställning: Carl-Johan Bjäreborn