Maanojas mardrömssits

Tränar med AIK igen

FOTBOLL

Efter sin mardrömsvår har han ryktats vara på väg bort från AIK.

Nu tränar Tomi Maanoja, 23, med laget igen – men lär knappast få spela i höst.

– Tomis situation är inte bra just nu, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Första tiden i AIK blev en succé.

Men inför det som skulle bli hans första hela säsong bröt han benet och spelade inte en minut när AIK vann dubbeln.

Och när han kom tillbaka kritiserades han öppet av sina egna lagkompisar efter klubbens svaga start på allsvenskan.

”Skiten i våras”

Tomi Maanojas två år i AIK har varit en känslomässig berg- och dalbana för den finländske målvakten.

– Sån är fotbollen. Den här tiden har varit en väldigt lärorik period för mig och allt som hänt mig under två år i AIK är mer än vad många upplever under hela sin livstid, säger Maanoja.

– Men jag är nöjd över hur jag behandlade skiten i våras och jag hoppas att det ska kunna stärka mig framöver när det går tyngre.

Och Maanoja har redan börjat se sig om efter andra klubbar när nu nyförvärvet Ivan Turina är given förstamålvakt i AIK och även Kyriakos Stamatopoulos är ett alternativ bakom kroaten.

I söndags kom finländaren hem från Holland efter sitt provspel med Sparta Rotterdam och är nu tillbaka i träning med AIK igen.

– Situationen är som den är. Rotterdam sa nej och nu försöker jag utnyttja tiden till att träna och sen får vi se vad som händer. Jag behöver få speltid men det kan hända att jag blir kvar i AIK i höst, eller så sker det något annat i morgon, man vet aldrig i fotboll.

Behöver få speltid

– Jag har inte hört några konkreta förfrågningar från andra klubbar än Rotterdam. Det kan ju finnas ett intresse på annat håll, men det är inget jag vet något om.

Sportchefen Jens Andersson:

– Tomi är en ung duktig målvakt som behöver få speltid och i nuläget får han inte det hos oss. Det är svårt att säga vad det kommer att innebära: om han kommer att vara kvar här och träna eller om han hamnar någon annanstans, men hans situation här är inte bra just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM