Förbundskaptenen håller på Rosenborg

”Starkare känslor för dem”

FOTBOLL

När förbundskapten Erik Hamrén sitter på Råsundas läktare på onsdags- kvällen håller han tummarna för Rosenborg.

– Helt ärligt har jag starkare känslor för Rosenborg. Det tror jag alla har förståelse för, säger han inför Champions league-kvalet.

Foto: andreas bardell
Hamrén.

Som svensk förbundskapten och dessutom tidigare AIK-tränare (1995–97) kan Erik Hamréns ställningstagande verka lite känsligt. Å andra sidan är det mindre än två månader sedan han lämnade tränarjobbet i Rosenborg, så han hoppas på förståelse för att hjärtat finns kvar på andra sidan landgränsen.

– Jag sitter i en ganska bra sits. Oavsett resultat kan jag vara nöjd eftersom det är bra för svensk fotboll – där jag är förbundskapten – om AIK skulle gå vidare, säger han.

”RBK är klara favoriter”

Om Hamréns sympatier sticker ut är det tvärt om med hans tips. Liksom många andra tror han att de norska mästarna – som är obesegrade i ligaspelet den här säsongen – kommer att gå vidare till den fjärde och sista kvalrundan i Champions league.

– I mina ögon är Rosenborg klara favoriter om man ser till hur säsongen har varit. De är väldigt svårslagna, avgör många matcher i slutminuterna och har en vinnarmentalitet i klubben, säger Hamrén.

Men han dömer inte helt ut AIK:s chanser.

– De har skaffat några nya spelare under sommaren och fått till en bättre defensiv. Dessutom är det bara två matcher och då är det inte alltid säkert att det bästa laget går vidare. Jag tror att det kommer att bli två tuffa matcher.

TT: Är det en fördel för AIK att slå ur underläge?

– Nej, jag har själv varit i AIK och du har alltid press på dig där. Oavsett lag och förutsättningar förväntas du vinna. Den pressen får du leva med i en sådan storklubb.

Erik Hamrén, om någon, borde veta hur Solnalaget ska kunna skrälla på onsdagskvällen och i returen i Trondheim en vecka senare. Men några tips vill inte förbundskaptenen dela med sig av.

– Det är av respekt för mina kollegor. Jag tror att AIK har tillräckligt bra spioner för att ta reda på det.

TT