Slavkovski drömmer om AIK-kontrakt

AIK:s provspelare: ”Balotelli är en riktigt bra kille”

FOTBOLL

Han spelade i Serie A som 17-åring, är polare med Mario Balotelli men började om i svenska division 5 i höstas. Nu ska Goran Slavkovski spela till sig ett kontrakt med AIK.

– Jag vill vinna tillbaka mitt namn i svensk fotboll, säger anfallaren.

Foto: NICKLAS THEGERSTRÖM

"Goran har ett speciellt cv" har blivit något av ett mantra för AIK-ledningen när de ska beskriva den provspelande anfallaren. Och nog har de rätt alltid: Gorans cv ser minst sagt annorlunda ut. Efter att Malmökillen blivit Inters yngste a-lagsspelare någonsin våren 2006 har Slavkovski haft svårt att få kontinuerlig speltid under någon period i sin karriär.

Nobbade kontrakt

Den senaste klubben var Bochum i tyska andraligan.

– De erbjöd mig ett treårskontrakt men det kändes inte rätt, säger anfallaren som nu alltså testar med AIK.

Två veckors träning ska bli… fler.

– Jag kör på tills vidare, det har vi kommit överens om. Klubben har fixat en lägenhet till mig som jag har så länge så det är lugnt.

– Jag hoppas att jag kan visa vad jag kan så att jag får ett kontrakt. Vi har inte pratat om det men jag har fått mycket gott intryck av AIK. Det är en storklubb i Sverige.

Malmö var inget alternativ?

– Nej, AIK kändes mycket bättre. Jag vill vinna tillbaka mitt namn i svensk fotboll.

Vad stod ditt namn för?

– Som en stor talang som många trodde på. Jag vill komma igång igen och visa vad jag kan.

”Sköt på brorsan”

…men hur var det nu med division 5-laget?

– Äh, det var inget. Jag höll igång lite med dem eftersom min brorsa spelar där. Jag var nere och sköt på honom och sånt, han är målvakt.

…och med Balotelli?

– Vi snackar en hel del i telefon, vi blev kompisar i Inter. När det var U21-EM i Sverige var jag i Helsingborg hela tiden, vi träffades och hittade på grejer. Han är en riktigt bra kille.

I media framstår han som smågalen?

– Han är lite galen, ha ha. Han är rolig att vara med.

”Skjuter som en häst”

Än så länge pågår AIK:s utvärdering av Goran Slavkovski – ett beslut om ett eventuellt kontrakt komma att dröja ett tag till.

– Till slut är det hans kvalitéer som ska avgöra. Det är en jättespännande spelare att följa. För varje träning blir det bättre och bättre och behövs, för då kan han göra grejerna som han är bra på, säger den assisterande tränaren Nebojsa Novakovic.

– Det finns några egenskaper som är extremt bra, han skjuter som en häst till exempel. Men vi ska fortsätta att bedöma honom. Vi ska köra elva mot elva och då får vi förhoppningsvis en bättre uppfattning om honom som spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM