Fler sponsorer kräver att Johnson sparkas

FOTBOLL

Åbro krävde att AIK stänger av Johnson.

Nu går den andra huvudsponsorn Peab ännu längre och vill ha bort honom från föreningen, oavsett om han frias.

– Det är en personlig tragedi hur han skränar och förstör AIK:s och sponsorernas varumärken, säger vice-vd:n Mats Johansson.

AIK har tre huvudsponsorer. Två av dem kunde inte vara tydligare om Johnson:

Åbro har sponsrat sedan 1993 och förhandlar om en förlängning. I går krävde de en avstängning och blidkades av styrelsens snabba beslut. Ändå är de inte nöjda.

Passar inte

– Jag tycker inte den spelaren passar in, säger vd:n Henrik Dunge.

Men han är inte dömd skyldig.

– Det är inte bara därför vi reagerar. Han skadar föreningen, klubben och sponsorerna. Och med facit i hand: det kommer hända saker igen.

Peab började stödja AIK i superettan, men pratade i går i ledningen om att klippa banden.

– När man tar tillbaka en person som skränar och förstör varumärket har man ett enormt stort ansvar. Det har vi sett att AIK inte har klarat av, säger vice-vd:n Mats Johansson.

”Hänt för mycket”

Du talar om någon som bara är anhållen.

– Jag vet att ingen är dömd förrän dom har fallit, men för mycket har hänt. Ska AIK ta hem honom från Israel krävs punktmarkering, men de har inte klarat av det och då har jag rätt att vara irriterad. Jag ser mycket hellre att laget spelar i superettan än att de här diskussionerna fortsätter.

Skamfilas

Trots att avstängningen i går kom strax efter Åbros krav, tror inte AIK:s sportchef Jens Andersson att sponsorerna påverkar besluten. Men han medger att varumärket skamfilas av skriverierna.

– Svårt att avgöra hur mycket vårt rykte skadas. Vi kan konstatera att det såklart inte är i positiv bemärkelse, säger han.

Den tredje huvudsponsorn Adidas vill inte ta ställning i frågan.

ARTIKELN HANDLAR OM