Slipper operation – kan spela derbyt

Backmans glädjebesked

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Niklas Backman.
FOTBOLL

Niklas Backman fick beskedet att han skadat knäet, inte kan åka med på AIK:s träningsläger och med stor sannolikhet måste opereras.

Men efter en ny undersökning på onsdagen kom glädjebeskedet.

– Det blir ingen operation, ingenting. Det är hur skönt som helst, säger Backman till Sportbladet.

Niklas Backman skadade knäet i träningsmatchen mot Örebro. I dagarna undersöktes 22-åringen och fick beskedet att han inte kan följa med övriga laget på träningslägret till Turkiet.

”Såg mycket bättre ut”

– Det är en liten broskskada, det är inget allvarligt med korsbandet eller menisken. Vi ska titta på bilderna och kanske göra en titthålsoperation, sade läkaren Bengt-Olov Tengmark.

Men efter en närmare undersökning på onsdagen har läkarna ändrat sig.

– Det blir ingen operation, ingenting. Det såg mycket bättre ut än vad jag trott. Det är en såpass liten skada så de beräknar att jag kan vara tillbaka i träning när laget kommer hem från Turkiet. Det är hur skönt som helst, säger Backman till Sportbladet.

Kan spela premiären

Den första prognosen var en eventuell operation och därefter minst två veckors vila. Nu kan Backman spela premiären mot Djurgården den 4 april som planerat om inget oväntat händer.

– Som det ser ut nu är det inga problem. Jag har fått grönt ljus. Jag har en jätteliten bit brosk i knäet men den ligger utanför knäleden och jag har knappt ont.