Aftonbladet
Dagens namn: Assar
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Stahre nobbar AIK

Vill stanna utomlands – tackar nej till ex-klubben

Varit intresserade Enligt Sportbladets källor har AIK varit intresserade av tidigare tränaren Mikael Stahre, men inte skickat någon officiell förfrågan. Nu säger Stahre att han ändå helst stannar i utlandet.   Varit intresserade Enligt Sportbladets källor har AIK varit intresserade av tidigare tränaren Mikael Stahre, men inte skickat någon officiell förfrågan. Nu säger Stahre att han ändå helst stannar i utlandet. Foto: Per-olof sännås

AIK har gett upp hoppet om Mikael Stahre, för att den klubblösa guldtränaren inte vill komma hem nu.

I stället ska klubben, enligt uppgift, snarast intervjua flera svenska kandidater man tagit fram till jobbet.

– Min förhoppning är att det ska ta tid, säger sportchefen Jens Andersson.

AIK står utan tränare sedan Alex Miller slutat. Mikael Stahre står utan klubb sedan han sparkats från grekiska Panionios.

Men det blir ingen återförening nu.

– Det är ingen hemlighet att jag helst vill vara utomlands. Sedan finns alltid himmel och helvete. Det ska vara en bra verksamhet jag kommer till, så vi får se vad som händer, säger Stahre.

Pratat med Wesström

Enligt en person som är insatt i AIK:s tränarjakt har klubben räknat bort Stahre. De har varit intresserade, men inte skickat någon officiell förfrågan eftersom Stahre i samtal med bland annat vännen Björn Wesström gjort klart sin ståndpunkt.

– Jag har ingen aning om vilka mina vänner i AIK pratar med. Men alla som är fotbollstränare förstår att det är större att få vara utanför Sverige, samtidigt som AIK är en klubb som är fantastisk, säger Stahre.

Skulle det kännas som ett steg tillbaka att en dag återvända till AIK?

– Nej. Det handlar inte nödvändigtvis om att ta steg framåt. Ibland måste man göra saker annorlunda. Ibland måste man få en adrenalinspruta inpumpad i sig.

Alm aktuell

Utan Stahre ska AIK nu, enligt källan, intervjua flera svenska namn som tagits fram som kandidater.

– Vi börjar ta kontakt med de vi vill ha kontakt med. Min förhoppning är att rekryteringen ska ta tid, säger Jens Andersson.

Ta tid?!

– Ja, det innebär att vi gör ett grundligt underarbete och prickar rätt.

AIK är förtegna om hur många namn som står på den framtagna listan. Men enligt väl insatta källor är assisterande tränaren Andreas Alm ett hett alternativ.

Om ni ska ha Alm behöver det inte ta tid?

– Man kan titta på både interna och externa alternativ. Allt vi gör nu ska vi göra minutiöst, säger Andersson.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet