Dulee tvingas förklara sig för lagkamraterna

Lagkamraterna avbryter semestern för att höra Dulees förklaring

FOTBOLL

Mycket talar för att Dulee Johnson kommer att frias från anklagelserna om våldtäkt.

Spelarna i AIK har semester, men nu ska de samlas för att fråga ut sin lagkamrat om allt.

– Det får naturligtvis bli ett samtal med alla de andra. Det är vi förberedda på, säger hans agent Conny Cedermark.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Försattes på fri fot i går Rättegången mot Dulee Johnson tog bara en dag och i går försattes han på fri fot i väntan på dom. ”Vi vill inte ta ut något i förskott men vi är båda lyckliga”, säger hans advokat Michael Lindén.

I maj hade Dulee Johnson sex med en kvinna i sitt hem. Han polisanmäldes en månad senare och anhölls på sannolika skäl i oktober.

Johnson har hela tiden hävdat att sexet var frivilligt från bådas håll och nu verkar Solna tingsrätt gå på hans linje.

I går försattes han på fri fot i väntan på dom, vilket talar för ett friande.

– Vi vill inte ta ut något i förskott men vi är båda lyckliga. För honom är det viktigt att få tillbaka sitt liv, säger advokaten Michael Lindén.

Alla samlas

För sex veckor sedan låstes Dulee Johnson in, då AIK stred för nytt allsvenskt kontrakt. Nu har spelarna semester och tränar inte gemensamt igen förrän tionde januari. Ändå ska de samlas för att lyssna på Dulee.

”Förklaringsbehov”

Mötet är till för att Johnson ska ge sin version av det som inträffade och svara på lagkamraternas frågor. Därefter planerar han att spela vidare som om inget hade inträffat.

– Det är klart: efter en sådan här sak inträffat finns ett förklaringsbehov. Ett behov att prata om saker, säger Conny Cedermark.

När kommer det ske?

– Det ska vi diskutera i samråd med AIK:s sportsliga ledning. Nu är han fullt fokuserad på att komma tillbaka till vanliga livet.

Är Johnson vid god vigör?

– Jag satt med i rättegången och uppfattade hans vigör som god. Han har varit i gott mod trots att det var jobbigt att vara frihetsberövad. Han är oerhört lättad över att ha fått tillfälle att ge sin version. Det var först i dag som Tingsrätten fullödigt fick ta del av vad som hänt, säger Conny Cedermark.

ARTIKELN HANDLAR OM