Nobbas av AIK – efter två månader

Slavkovski får nej

Foto: DENNIS PETTERSSON
Goran Slavakovski.
FOTBOLL

Goran Slavkovski har sedan januari provtränat med AIK.

Efter träningslägret i Turkiet har klubben nu tagit beslutet att inte gå vidare med 21-åringen, kan Sportbladet avslöja.

– Han har många spännande egenskaper som kommit fram under perioden han varit här men till sist kände vi att vi inte kommer att gå vidare, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

I slutet av januari anslöt förre Inter-spelaren Goran Slavskovski till AIK för provspel. Sedan dess har anfallaren tränat med klubben och fanns även med på träningslägret i Turkiet nyligen.

Internt möte

Men på ett internt möte på fredagen fick talangen beskedet att han inte kommer att erbjudas något kontrakt.

– Vi har gjort en samlad bedömning efter den tid han varit här och till slut kände vi att han var inte en spelare som vi i dag går vidare med i AIK. Han har många spännande egenskaper som kommit fram under perioden han varit här men till sist kände vi att vi inte kommer att gå vidare, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Även den andra provspelaren som varit i AIK, brassen Sandro, får nej tack.

– Det är likadant där. Han kommer inte att vara i AIK heller.

Har ni spikat truppen nu?

– Så länge fönstret är öppet så säger inget att truppen är spikad. Men vi har inga nya provspelare på gång.

Intresse från Finland

Slavskovski har redan nu fått erbjudanden från den finska ligan men prioriteringen är att hitta en klubb i Sverige.

– Det finns intresse från Finland men han vill helst vara i Sverige. Han har varit ute i Europa i många år, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Slavkovski var ungdomsproffs i Inter där det även blev en a-lagsmatch. Anfallaren har därefter representerat Sheffield United i England och tyska Bochum.