Gnagets nya anfallsvapen

Dubbla Bangura var borta – då
slog Admir Catovic till dubbelt

Foto: BILDBYRÅN
”Svårare för tränaren” Efter att ha prickat in två mål i 5–1-segern mot Mariehamn hoppas Admir Catovic att han fram-över kommer att ställa till med en del huvudbry med laguttagningarna för tränare Andreas Alm.
FOTBOLL

Frågan var hur AIK:s anfall skulle klara sig utan Mohamed och Teteh Bangura.

Svaret blev: alldeles utmärkt.

Ersättaren Admir Catovic gjorde två mål i 5–1-segern mot Mariehamn.

– Nu har jag gjort det svårare för tränaren att välja, sa Catovic.

AIK:s båda ordinarie anfallare, Teteh Bangura och Mohamed Bangura, var borta på landslagsuppdrag med Sierra Leone.

Ersättarna i genrepet inför allsvenskan mot Mariehamn, Admir Catovic och Viktor Lundberg, visade dock att de gulsvarta fansen inte behöver oroa sig.

Redan efter tolv minuter hade Catovic gett AIK ledningen efter att ha slagit in sin egen retur.

– Det var Martins (Mutumba) vanliga show på kanten och sen hinner jag inte ens kolla när jag får mitt andra läge, sa Catovic.

Äntligen skadefri

Frågan är nu om Catovic, som gjorde ett mål till och även stod för en assist, kan ha gett tränaren Andreas Alm huvudbry inför laguttagningen.

– Det får du fråga honom, men jag har i alla fall gett tränaren lite mer alternativ. Jag har gjort en helt okej försäsong (fyra mål sammanlagt) och det är första gången på länge jag har fått vara skadefri, berättade Catovic vars anfallskollega Victor Lundberg också lyckades göra ett mål då han fick chansen.

Motumba gladde

Ett annat glädjeämne för AIK var att Martin Mutumba spelade från start.

Mutumba hämtades inför säsongen efter en misslyckad sejour i ungerska Videoton. Och formen var inte den bästa trots att han blev målskytt i en match med Väsby United i veckan.

– Jag har kört med fysiologen två eller tre gånger varje vecka, som man måste göra i min situation. Jag har tränat fotboll också, men jag har kört mer kondition än de andra spelarna, sa Mutumba till Sportbladet inför matchen.

”En grym showare”

Men någon ringrost syntes inte och Martin Mutumba lovordades av tvåmålsskytten Admir Catovic.

– Martin är grym, jag får min spelglädje från honom. Han är en grym showare.