AIK tittar på målvakt – från ”Banguraland”

”Han vill visa upp sig”

FOTBOLL

Efter Bangura och Bangura – nu kollar AIK in nästa Sierra Leone-spelare: Mehdi Khalil, 20.

– Han vill visa upp sig för Europa, säger scoutingchefen Björn Wesström.

Mehdi Khalil.

Freetown–Köping–Solna. För Teteh Bangura har den resan blivit minst sagt lyckosam. Kommer Mehdi Khalil, 20, gå samma väg?

”Har bra koll på honom”

Målvakten, som har rötter i Libanon men är uppväxt i Sierra Leone, har i alla fall klarat av de två första stegen. Nu tränar han med AIK.

– Vi har bra koll på honom och vi kan bidra till hans utveckling. De har ingen speciell målvaktsträning i Köping, säger Björn Wesström.

– Jag vill inte kalla det ett provspel men han tränar med oss nu. Han är här för att visa upp sig för Europa och då tittar vi först.

Låneavtal med Köping

Mehdi Khalil tillhör klubben FC Johansen men skrev nyligen på ett låneavtal över tre månader med division 3-klubben Köpings FF. Planen är att han ska kunna spela till sig ett kontrakt med en större klubb.

– Det här är min första klubb i Europa och jag siktar på att etablera mig här, sa Khalil till Arboga Tidning när han anlände till Sverige.

Mohamed Bangura om sin landsman:

– Jag tror han är bra. Jag känner honom lite sen tidigare. Det är bra för honom att träna med Ivan Turina, som är en erfaren målvakt. Khalil kan lära sig. Han är väldigt ung så han kommer inte att mosa Turina direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM