”Jag vet inte vilka spelare jag får ta ut”

Blixtmöte på förbundet efter AIK:s kritik

FOTBOLL

I morse fick AIK beskedet att Kenny Pavey inte får spela mot Helsingborg efter varningen mot Syrianska.

Beslutet upprör AIK som efter protester nu tvingat fram ett extrainsatt möte hos Svenska fotbollförbundet.

– Jag tycker att det är konstigt att jag som tränare inte vet vilket lag jag kan ta ut på måndag, säger Andreas Alm till Sportbladet.

Kenny Pavey och Andreas Alm.

Kenny Pavey varnades i den avbrutna matchen mot Syrianska och när engelsmannen fick ett nytt gult kort senaste mot Häcken innebar det en automatisk avstängning i måndagens match mot Helsingborg. Det meddelade Svenska fotbollförbundet på fredagen – trots att AIK överklagat beslutet att Syrianska-matchen inte ska spelas om.

”Borde vara spelbar”

– Jag fick beskedet innan träningen i dag att han är avstängd till följd av matchen senast. Men resultatet mot Syrianska är ju inte fastställt eftersom vi har överklagat. Det borde göra honom spelbar, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

– Om han inte spelar mot Helsingborg och det blir omspel (mot Syrianska), ska vi spela om matchen mot Helsingborg då också? Det är den undran man har nu.

”Någon är på tårna”

AIK vädrade snabbt sin kritik hos förbundet som nu kallat till ett extrainsatt möte på fredagen. Där tas beslutet om Pavey får spela mot HIF. De oklara beskeden upprör ändå Alm.

– Jag tycker att det är konstigt att jag som tränare inte vet vilket lag jag kan ta ut på måndag. Det är märkligt. Vi missar möjligheten att genomföra träning inför matchen eftersom jag inte vet vilka spelare som är tillgängliga i verksamheten. Nu kanske det löser sig men det är ändå konstigt.

– Nu får vi besked i kväll eftersom vi väckte frågan. Det är bra att någon är på tårna.

ARTIKELN HANDLAR OM