AIK överklagar dom

Hittat nytt material om vem som kastar knallskottet

Foto: BILDBYRÅN
UNDER ATTACK Assisterande domaren Daniel Wärnmark flyr inåt planen efter att ett knallskott smällt av precis vid hans ena öra.
FOTBOLL

AIK hoppas att nya filmbevis ska ändra domen efter skandalmatchen mot Syrianska i fotbollsallsvenskan.

– Vi har hittat nya sekvenser på en film där man ser vem som kastar knallskottet, säger AIK:s ordförande Johan Strömberg.

AIK dömdes som förlorare med 0–3 och böter på 150 000 kronor efter skandalmatchen mot Syrianska den 25 april. Nu kommer klubben att överklaga resultatet till fotbollsförbundets besvärsnämnd och böterna till Riksidrottsnämnden.

– Det ligger på mitt bord och ska precis gå i väg, säger Strömberg.

Disciplinnämndens dom kom trots att det inte fanns några konkreta bevis på att knallskottet som skadade den assisterande domaren Daniel Wärnmark kom från AIK-läktaren. Nu säger Strömberg att AIK hittat en sekvens där man ser att knallskottet kom från hemmalagets läktare, den västra, på Södertälje fotbollsarena.

– Vi har inte hittat något nytt filmmaterial, däremot nya sekvenser på det filmmaterial som disciplinnämnden hade. Det är en sekvens där man ser vem det är som kastar. Det är från den västra läktaren, säger Strömberg.

Syrianska ledde med 1–0 när matchens bröts efter 21 minuter. AIK:s överklagande skickas in samtidigt som den senaste läktarskandalen inträffade mellan Malmö FF och Helsingborg.

– Det är jättetragiskt. Jag tycker synd om de inblandade klubbarna och supporterorganisationerna, säger Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM