Tetehs glädjebesked: Skadan inte allvarlig

Ska kunna spela mot Elfsborg

FOTBOLL

Teteh Bangura fruktade en allvarlig knäskada mitt i transferfönstret och inför söndagens toppmöte med Elfsborg.

Men torsdagens undersökning gav glädjande besked.

– De hittade inget onormalt så vi räknar med att han spelar på söndag, säger sportchefen Jens Andersson till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN

Teteh Bangura berättade själv för Sportbladet om sin tidigare okända knäskada efter onsdagens träning. Svullnaden, kombinerat med en förkylning, tvingade anfallaren att stå över passet.

– Jag undrar vad det är. Jag är orolig och Jens (Andersson, sportchef) sa att jag måste gå till doktorn, sade Teteh då.

Deltog i träningen

På torsdagen undersöktes den allsvenska skyttekungens knä och beskeden efteråt var lugnande.

– De hittade inget onormalt så vi räknar med att han spelar på söndag. Det var troligtvis bara någon smäll, säger sportchefen Jens Andersson till Sportbladet.

Kommer han undersökas ytterligare?

– Han deltog i större delen av träningen och läkarna tittade på honom men jag vet inte om de kommer att följa upp det. Det beror på hur han känner sig nu.

Duo missar matchen

Även Mohamed Bangura, som precis som Teteh stod över onsdagens träningspass, var tillbaka på fotbollsplanen på torsdagen. Duon ska nu kunna visa upp sig inför bland annat Manchester Uniteds chefsscout på Råsunda.

– Mohamed har en liten känning i sin fot men kan förhoppningsvis spela. Han deltog i delar av träningen, säger Andersson.

Två som däremot ser ut att missa toppmatchen mot Elfsborg på söndag är Kenny Pavey och Viktor Lundberg.

– De har skavanker och Viktor är inte på plats ännu. Kenny deltog i en del i dag men jag tror inte att han heller är tillgänglig.

ARTIKELN HANDLAR OM