Bursaspor: Teteh vill hit

Klubbens sportchef: Vill lösa det de närmaste dagarna

Foto: Foto: BILDBYRÅN
STEKHET Klubbarna slåss om Teteh Banguras underskrift. Nu är det Bursaspor som trappar upp jakten.
FOTBOLL

Teteh Bangura vill lämna AIK för spel i Bursaspor.

Det uppger den turkiska klubbens sportchef Ertugrul Saglam för inhemsk press.

– Jag skulle vilja få klarhet i den här affären de närmaste dagarna. Spelaren vill komma hit, citeras Saglam i turkisk press.

Som Sportbladet avslöjat har AIK redan nobbat ett bud från Bursaspor på skyttekungen Teteh Bangura.

Enligt turkiska tidningen Takvim ska klubben nu höja budet till motsvarande 23 miljoner kronor – samtidigt som AIK enligt tidningen kräver 35 miljoner.

Ingen bestämt pris

– Jag kan inte påstå att vi satt en bestämd prislapp. I övrigt är min kommentar att vi inte kommenterar enskilda spelaraffärer. Jag bekräftar eller dementerar ingenting, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Teteh Bangura har själv varit försiktig i sina kommentar men nu säger Bursaspors sportchef Ertugrul Saglam att 21-åringen vill lämna AIK för spel i Turkiet.

– Jag skulle vilja få klarhet i den här affären de närmaste dagarna. Spelaren vill komma hit. Men om det inte händer har vi andra alternativ, säger Saglam.

Sportchefen har själv varit på plats på Råsunda vid upprepade tillfällen för att scouta 21-åringen.

– Jag såg honom i förra veckan och har studerat honom tidigare. Det är en spelare som finns på vår agenda, men Bangura finns på många europeiska klubbars agenda. Förhandlingarna fortsätter men vi har också en ekonomisk situation att tänka på.

”Det känns bra”

Bangura, som gjort 15 mål på 16 matcher i allsvenskan, säger sig själv inte känna till de pågående förhandlingarna.

– Jag såg det på nyheterna men vet ärligt talat ingenting. Jag spelar bara, säger anfallaren.

Hur känns det att höra att du värderas till 35 miljoner?

– Det känns bra. Nu vill jag fortsätta spela bra och öka det priset.

Teteh Banguras agent Patrick Mörk säger till Sportbladet att han inte känner igen Bursaspors påstående att Teteh uttryckt en önskan att lämna AIK för spel i Turkiet.

FAKTA

Bangura-turerna de senaste dagarna

18/7: Turkisk press uppger att Bursaspor är nära en överenskommelse med AIK gällande Teteh Bangura. Det tillbakavisas av spelarens agent.

23/7: Sportbladet avslöjar att AIK nobbat ett kring 20 miljoner från Bursaspor.

24/7: Bursaspor, samt Liverpool, Tottenham, Ajax, PSV och Schalke 04, har representanter på plats när AIK slår Kalmar med 2–0. Teteh blir mållös.

26/7: Bursaspors president säger att Bangura är klubbens förstahandsval i jakten på en ny anfallare och att de är villiga att höja sitt tidigare bud.

27/7: Teteh Bangura berättar för Sportbladet om en tidigare okänd knäskada som skulle kunna äventyra en eventuell övergång. Något även turkisk press senare uppmärksammar.

28/8: Sportbladet avslöjar att Manchester United skickar sin chefsscout till söndagens match mellan AIK och Elfsborg på Råsunda. Samtidigt säger Bursaspors sportchef att Bangura vill lämna AIK för spel i Turkiet.

Sammanställning: Patrik Sjögren