Dubbel glädje för Milosevic

På väg tillbaka och jagad – då dubblade AIK lönen

FOTBOLL

Tyska klubbar rycker i Alexander Milosevic, men nu svarar AIK.

Sportbladet kan avslöja att mittbackstalangen fått en rejäl löneförhöjning – utan att kontraktet har förlängts.

– Det ska krävas något alldeles extra för att flytta från AIK, säger agenten Nenad Lukic.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
”Det går bra nu” Alexander Milosevic skulle kunna kosta på sig ett leende. AIK:s mittbackstalang är på väg tillbaka från skada och har fått en rejäl löneförhöjning – utan att kontraktet har förlängts.

Fjolårets genombrottsman Alexander Milosevic är på väg tillbaka. Fotskadan som han drog på sig i slutet av säsongen besvärar inte längre.

”Nyss svar från vår läkare: ’Det ser perfekt ut foten har läkt, nu kan du börja spela boll’. Underbart” skrev Milosevic på Twitter under tisdagskvällen.

Mer än dubbel ökning

Beskedet var inte det enda positiva på slutet för 19-åringen. För ett tag sedan höjde AIK hans lön och enligt Sportbladets uppgifter tjänar han nu runt 60 000 kronor i månaden, vilket är mer än dubbelt så mycket som han fick när han kom till klubben för ett år sedan. Huvudanledningen till löneförhöjningen är helt enkelt att AIK vill behålla U 21-landslagsmannen i laget.

När Sportbladet når Milosevics agent Nenad Lukic vill han inte bekräfta uppgifterna.

’Har det bra i AIK’

– Men jag kan säga att AIK har hela tiden varit schysta mot Alex. Vi är nöjda, säger Lukic, som menar att intresset är fortsatt stort för försvarsspelaren.

– Det har funnits tre tyska klubbar som varit på besök på slutet. De har framfört sina förslag, men jag har inte vidarebefordrat dem till AIK. Det har inte varit tillräckligt bra.

– Tyskland är en intressant liga som skulle passa Alex, men han har det bra i AIK just nu. Det ska krävas något alldeles extra om han ska flytta.

Milosevic har kontrakt med AIK till och med 2014. Om han säljs vidare har hans tidigare klubb Vasalund rätt till 40 procent av övergångssumman.

ARTIKELN HANDLAR OM